YouTube Facebook Instagram Twitter

Naudan ruhon osien käyttö

Millaisiin ruokiin naudan ruhon eri osat soveltuvat?

 

  1. Niska. Soveltuu haudutettavaksi ja keitettäväksi, keittoihin ja pataruokiin.
  2. Etuselkä. Sopii pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
  3. Entrecote. Sopii grilliin tai pannulle.
  4. Etupotka. Käytetään pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
  5. Lapa. Käytetään pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
  6. Rinta. Sopii uunipadassa kypsennettäviin ruokiin.
  7. Kylki. Valmistetaan grillissä esikypsennettynä.
  8. Kuve eli Flank Steak. Valmistetaan grillissä pihvien tapaan.
  9. Kulmapaisti. Suikaleina tai palapaistina, pitkään kypsennettynä.
  10. Sisäpaisti. Pihveinä, leikkeleinä, kääryleinä, uunipaisteina.
  11. Paahtopaisti. Valmistetaan usein kokonaisena uunipaistina.
  12. Ulkofilee. Soveltuu pihveihin, voidaan kypsentää myös kokonaisena uunissa.
  13. Sisäfilee. Soveltuu pihveihin, voidaan kypsentää myös kokonaisena uunissa,
    esim. coeur de filet.
  14. Ulkopaisti. Käytetään suikaleina tai palapaistina, pitkään kypsennettynä.
  15. Pyöröpaisti. Soveltuu pitkään haudutettuna, esim. merimiespihveinä.
  16. Häntä. Sopii pitkään haudutettaviin ruokiin kuten keittoihin ja patoihin.
  17. Takapotka. Takapotkasta valmistetaan uunipadassa kypsennettäviä ruokia,
    esim. osso buccoa.

 

 

OIVA