Facebook Instagram

NYT SYÖDÄÄN YHDESSÄ!
KESÄN NAUTINNOLLISIMPIIN HETKIIN
TARVITAAN VAIN KUUMA GRILLI
JA LÄMMIN MIELI.

Kesän 2022 parhaat muistot syntyvät rennosta yhdessäolosta ja monipuolisista grillattavista. Chillin’ and Grillin’ -valikoimamme tarjoaa mahdollisuuden sekä helppoon ja nopeaan grillaukseen että ajan kanssa kokeiluun ja briljeeraamiseenkin – aivan kuten kuhunkin kesähetkeen parhaiten sopii.

 

WANTED NAUDAN
TOMAHAWK STEAK, NATURELL

Iso maku, mahtava mureus.
100 % suomalaisesta naudanlihasta amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä käsityönä leikattu kookas pihvi, joka sisältää pitkäksi jätetyn kylkiluun sekä luussa kiinni olevaa vähärasvaista ulkofilettä. Valmistuu erinomaisesti grillissä grillaten ja suositellaan leikattavan vastasyyhyn ohuina viipaleina. Soveltuu jaettavaksi pääruoaksi kesäisen lisukkeen kera.

WANTED NAUDAN
FLANK STEAK, NATURELL

Kookas, amerikkalaistyylinen laatupihvi.
100 % suomalaisesta naudan kupeesta amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä käsityönä leikattu pihvi on väriltään tumman sävyistä ja omaa syvän, lihaisan maun. Valmistuu erinomaisesti grillissä grillaten ja suositellaan leikattavan vastasyyhyn ohuina viipaleina. Soveltuu lämpimiin salaatteihin, alkuruokiin ja pääruoaksi ruokaisan lisukkeen kera.

WANTED NAUDAN
FLAT IRON STEAK, NATURELL

Lihaisa laatupihvi.
100 % suomalaisesta naudan lavasta amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä käsityönä leikattu kookas maustamaton pihvi, joka on luontaiselta koostumukseltaan isosyistä ja mureaa. Valmistuu erinomaisesti grillissä grillaten ja suositellaan tarjoiltavan ohuiksi viipaleiksi viipaloituna. Soveltuu lämpimiin salaatteihin, alkuruokiin ja pääruoaksi ruokaisan lisukkeen kera.

WANTED NAUDAN
PETITE TENDER, NATURELL

Extramureaa laatulihaa.
100 % suomalaisesta naudan lavasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luontaiselta koostumukseltaan erityisen murea maustamaton osa, joka muistuttaa ulkonäöltään sisäfilettä. Valmistuu erinomaisesti kokonaisena tai paksuina viipaleina grillissä grillaten ja soveltuu mitä mainioimmin lämpimiin salaatteihin, alkuruokiin tai pääruoaksi ruokaisan lisukkeen kera.

WANTED NAUDAN
PICANHA, NATURELL

Parasta grilliin.
100 % suomalaisesta naudanlihasta arvostetulla leikkuumenetelmällä käsityönä leikattu, maukas ja murea, kolmion muotoinen ulkopaistin kärkiosa. Luontaisesti runsas ja herkullinen rasvapeite korostaa lihan maistuvaa mehukkuutta. Valmistuu erinomaisesti kokonaisena grillissä grillaten ja soveltuu viipaloituna lämpimiin salaatteihin, alkuruokiin tai pääruoaksi ruokaisan lisukkeen kera.

WANTED NAUDAN
SPIDER STEAK, NATURELL

Aromikas laatuliha.
100 % suomalaisesta naudanlihasta valmistettu runsasrasvainen ja koostumukseltaan pehmeä pihvi, joka leikataan ja viimeistellään käsityönä harvinaisella leikkuumenetelmällä naudan lantioluun sisäosista. Nimi viittaa pinnan marmorikuvioon. Valmistuu erinomaisesti grillissä grillaten ja soveltuu lämpimiin salaatteihin, alkuruokiin tai pääruoaksi ruokaisan lisukkeen kera.

LOOSE PRESSED
NAUDAN BURGERPIHVI ORIGINAL

Entistä mureampaa makua.
100 % suomalaisesta naudanlihasta ilmavasti Loose Pressed -menetelmällä paistovalmiiksi muotoillut ja kevyesti suolatut burgerpihvit valmistuvat mitä mainioimmin grillissä grillaten kesän yhdessäolohetkiin. Lihaisan mureat ja mehukkaat burgerpihvit tarjoillaan kypsennettyinä hampurilaissämpylän välissä ja nautitaan lempilisukkeiden kera.

LOOSE PRESSED
NAUDAN SMASH BURGER

Nyt smäshäillään.
100 % suomalaisesta naudanlihasta ilmavasti Loose Pressed -menetelmällä korkeahkoksi muotoillut paistovalmiit burgerpihvit litistetään kypsennyksen yhteydessä kuumalle paistinpannulle tai kuumaan grilliin. Lihaisan mureat ja mehukkaat burgerpihvit maustetaan kevyesti suolalla ja mustapippurilla ja tarjoillaan hampurilaissämpylän välissä lempilisukkeiden kera.

KIPINÄ
GRILLIMAKKARA

Tästä ei maku parane.
Perinnesavustamon lempeän leppäsavun syleilyssä valmistetuissa Kipinä -grillimakkaroissa on aistittavissa vahvan perinteikkään ja mehevän maun lisäksi korkealaatuinen, lihaisa rakenne. Nämä Kipinät maistuvat nimensä mukaisesti niin nuotion äärellä nautittuina, kuin kotigrillauksen alkupalatarjoiluna. Saa syödä sellaisenaan, mutta suositellaan lämmitettävän ennen nauttimista.

SELAA

Kokoliha

Kokoliha

Naudan Flank Steak
& panzanellasalaatti

2-4 hlö

Ainesosat

n. 500 g Tamminen Naudan Flank Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5-7 min. ajan
    per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Flank Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät
ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

PANZANELLASALAATTI

Ainesosat

1 puntti basilikaa
2 siivua vaaleaa leipää
5 tomaattia
1 dl pestokastiketta
2 rkl suolapähkinämurua

 

Valmistusohje

  1. Pese ja leikkaa tomaatit lohkoiksi kulhoon.
  2. Rouhi leipä pieneksi ja lisää tomaattien joukkoon yhdessä revityn basilikan
    ja pestokastikkeen kera.
  3. Sekoita salaatti huolellisesti ja koristele annos suolapähkinämurulla.

 

Naudan Tomahawk Steak,
jalapenopikkelssi & avokadosalaatti

2-4 hlö

Ainesosat

n. 1,2 kg  Tamminen naudan Tomahawk Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 10 min. ajan per puoli.
  3. atka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n.10 min. ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Tomahawk Steak ohuiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

JALAPENOPIKKELSSI

Ainesosat

3 dl valk. balsamico viinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kuminaa
2 tl suolaa
¼ punttia tuoretta korianteria
10–15 jalapenoa
2 porkkanaa

 

Valmistusohje

  1. Laita kasariin kaikki muut aineet paitsi tuore korianteri, porkkanat ja jalapenot.
  2. Kiehauta viiden minuutin ajan ja jäähdytä liemi.
  3. Viipaloi porkkanat, jalapenot sekä tuore korianteri ja lisää ne jäähtyneeseen liemeen.
  4. Anna pikkelssin maustua jääkaapissa kuusi tuntia ennen tarjoilua.

 

 

AVOCADOSALAATTI

Ainesosat

2 avokadoa
2 esikeitettyä maissintähkää
½ kukkakaali
3 dl kermaviiliä
1 sitruuna
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa

 

Valmistusohje

  1. Viipaloi avokadot ja kukkakaali, irrota maissinjyvät tähkästä. Laita ainekset kulhoon.
  2. Valmista kastike salaattiin sekoittamalla kermaviili, sitruunamehu, suola ja sokeri.
  3. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

 

Naudan Flat Iron Steak
& lime-melonisalaatti

2-4 hlö

Ainesosat

n. 600 g Tamminen naudan Flat Iron Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä  noin 3–5 min. ajan per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  4. Viipaloi Flat Iron Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

LIME-MELONISALAATTI

Ainesosat

2 tl oliiviöljyä
1 kpl limeä
1tl sokeria
½ pieni vesimeloni
¼ puntti minttua
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Pese lime huolellisesti, halkaise ja purista mehu pieneen astiaan.
  2. Lisää mehun joukkoon oliiviöljy, sokeri ja mustapippuria.
  3. Leikkaa jäljelle jääneestä limen kuoresta sekä mintun lehdistä ohuita suikaleita.
  4. Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Lisää lime- ja minttusuikaleet melonikuutioiden joukkoon.
  5. Kaada limemarinadi melonikuutioiden päälle ja lisää lopuksi suolaa maun mukaan.

 

Naudan Picanha,
grillatut avocadot & tomaattisalsa

2-4 hlö

Ainesosat

n. 700 g Tamminen naudan Picanhaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 5 min ajan per puoli, ensin rasvapuoli alaspäin.
  3. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n. 20–25 min ajan. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa Picanhan paistipannulla paistaen n. 5 min ajan per puoli ja jatkamalla kypsennystä uunissa 180 asteessa n. 20–25 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  6. Viipaloi Picanha ohuiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

GRILLATUT AVOCADOT

Ainesosat

4 kpl syöntikypsiä avokadoja

 

Valmistusohje

  1. Halkaise avokadot ja poista siemenet.
  2. Grillaa avokadoja grillissä tai vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksella n. 5 min ajan.

 

TOMAATTI-MAISSISALSA

Ainesosat

250 g kirsikkatomaatteja
1 kpl maissintähkää
1 puntti lehtipersiljaa
1 kpl mietoa punaista chiliä

 

Valmistusohje

  1. Irrota maissinjyvät terävän veitsen avulla tähkästä, paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi chili.
  2. Yhdistä ainekset ja pilko lehtipersilja joukkoon.

 

AVOCADO-DRESSING

Ainesosat

2 kpl limeä
2 dl oliiviöljyä
1 dl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Valmista kastike puristamalla limeistä mehut kulhoon.
  2. Lisää loput kastikeainekset joukkoon ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

 

Naudan Spider Steak
& kukkakaali-balsamicosienilisuke

2-4 hlö

Ainesosat

400 g (2 kpl) Tamminen Naudan Spider Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä noin 3–5 min ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Viipaloi Spider Steak ohuiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

KUKKAKAALI-BALSAMICOSIENILISUKE

Ainesosat

400 g herkkusieniä
200 g kukkakaalia
2 kpl valkosipulinkynsiä
3 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä tai voita
suolaa ja valkopippuria myllystä
retiisinversoja koristeluun

 

VALMISTUSOHJE

  1. Puolita herkkusienet ja asettele ne kylmälle paistinpannulle.
  2. Haihduta sienistä nesteet paistamalla niitä keskilämmöllä.
  3. Lisää joukkoon kuumakestoinen ruokaöljy tai voi sekä viipaloidut valkosipulinkynnet. Jatka sienien paistamista kevyesti käännellen muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi balsamiviinietikka ja jatka vielä paistamista kunnes sienet ovat kauniin kullanruskeita.
  5. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla.
  6. Viipaloi kukkakaalista ohuita lastuja ja yhdistä lastut sienilisukkeeseen.
  7. Viimeistele annos retiisinversolla.

 

Naudan Petite Tender,
granaattiomenasalsa & lisukesalaatti

2-4 hlö

Ainesosat

450 g Tamminen naudan Petite Tenderiä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 3 – 5 min. ajan. Kääntele Petite Tenderiä paiston aikana siten, että paistopinta muodostuu lihaan kauttaaltaan.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Petite Tender noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

GRANAATTIOMENASALSA

Ainesosat

1 kpl granaattiomenaa
1 kpl hapahkoa omenaa
½ punttia korianteria
1 ½ rkl oliiviöljyä
1 ½ rkl valkoviinietikkaa

 

Valmistusohje

  1. Valmista salsa leikkaamalla granaattiomenan molemmista päistä viipaleet pois.
  2. Viillä granaattiomenan kuorta näkyvien lohkojen mukaisesti ja irrota lohkot toisistaan käsin. Irrota siemenet lohkoista sormin kulhoon.
  3. Lisää siementen joukkoon pieniksi paloiksi pilkottu hapahko omena, oliiviöljy ja valkoviinietikka.
  4. Sekoita ainekset ja viimeistele silputulla korianterilla.

 

LISUKESALAATTI

Ainesosat

200 g rapeaa salaattia esim. Cosmopolitan
200 g Cantaloupe melonia
100 g retiisejä
100 g vihreitä oliiveja
50 g punamangoldia

 

Valmistusohje

  1. Huuhtele salaatti, retiisit ja punamangoldin lehdet kylmällä vedellä.
  2. Kuutioi meloni ja aseta kuutiot salaattiastian pohjalle.
  3. Viipaloi salaatti ja puolita retiisit salaatin päälle.
  4. Lisää oliivit ja viimeistele punamangoldin lehdillä.

 

Teriyakimajoneesi

Ainesosat

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 1/2 rkl teriyakikastiketta
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka ja sinappi  joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita perusmajoneesin sekaan teriyakikastike ja mausta lopuksi suolalla.

Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

 

Srirachamajoneesi

Ainesosat

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 1/2 rkl srirachakastiketta
1 rkl soijakastiketta
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka ja sinappi  joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita perusmajoneesin sekaan sriracha- ja soijakastikekastike ja mausta lopuksi suolalla.

Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

 

Sinihomejuustomousse

Ainesosat

100 g sinihomejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl kermaa
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Sekoita kerma, murennettu sinihomejuusto ja tuorejuusto tasaiseksi massaksi esimerkiksi sauvasekoittimella.
  2. Mausta suolalla maun mukaan.

Voit valmistaa moussen myös fetajuustosta tai pehmeästä vuohenjuustosta.

 

Pekonihilloke

Ainesosat

300 g pekonia
1 kpl punasipulia
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl colajuomaa
1/2 dl balsamicokastiketta
3 kpl valkosipulinkynsiä

 

Valmistusohje

  1. Leikkaa pekonit suikaleiksi ja hienonna kuoritut valkosipulikynnet sekä punasipuli.
  2. Paista pekoni rapeaksi paistinpannulla tai kasarissa. Nosta ruskistunut ja rapea pekoni lautaselle.
  3. Paista hienonnetut sipulit pekonirasvassa, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Lisää paistettu pekoni ja loput ainekset joukkoon ja jatka keittämistä varovasti sekoittaen, kunnes seos on paksua.
  5. Jäähdytä hetki ennen tarjoilua

 

Marinoitu punasipuli

Ainesosat

2 kpl punasipulia (isoa)
3 rkl balsamicoa
3 rkl ruokaöljyä
1 tl sokeria
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Pilko kuoritut punasipulit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne astiaan.
  2. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää viipaleiden päälle. Kääntele sipuleita huolellisesti marinadissa.
  3. Peitä astia kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

 

Coleslaw

Ainesosat

300 g valkokaalia
1 kpl porkkanaa (isoa)
1 dl majoneesia (katso perusohje)
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
sokeria ja suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta kuorittu porkkana.
  2. Sekoita loput ainekset kulhossa ja lisää suikaloitu kaali ja porkkanaraaste joukkoon kevyesti käännellen.
  3. Peitä astia kelmulla ja anna kaalisalaatin vetäytyä muutama tunti jääkaapissa ennen tarjoilua.

 

MAJONEESI PERUSOHJE

Ainesosat

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi.
  2. Lisää loput ainekset joukkoon. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.

Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

 

Tomaattichutney

Ainesosat

4 kpl tomaattia
1 kpl sipulia
1-2 kpl valkosipulin kynsiä
1 pieni chilipaprika
½ dl fariinisokeria
½ dl omenaviinietikkaa
1 rkl ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Kalttaa tomaatit tekemällä tomaattiin ristiviilto ja kastamalla ne kiehuvaan veteen noin 30 sekunnin ajaksi.
  2. Jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä ja poista niistä kuoret.
  3. Kuutioi kaltatut tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuoritut sipulit ja chilipaprika.
  4. Laita kaikki ainekset kasariin ja hauduta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja seos on sakeaa.
  5. Jäähdytä ennen tarjoilua.

 

Mangochutney

Ainesosat

1 kpl kypsää mangoa
1 kpl punasipulia
1 kpl punaista chilipaprikaa
1 dl mangososetta
0,5 dl sokeria
1 tl öljyä
suolaa maun mukaan

 

Valmistusohje

  1. Paloittele kuorittu mango kuutioiksi.
  2. Halkaise chilipaprika ja poista siemenet. Pilko kuorittu punasipuli ja chilipaprikan puolikkaat pieniksi paloiksi.
  3. Kuumenna sipulia ja hienonnettua chiliä kasarissa tai paistinpannulla öljyn kanssa ja lisää loput ainekset joukkoon.
  4. Jatka keittämistä varovasti sekoittaen, kunnes seos on paksua ja mangot ovat pehmenneet.
  5. Jäähdytä ennen tarjoilua.

 

1. VIRITTÄYDY VALMIIKSI

Leppoisassa kesägrillailussa alkuvalmistelut ovat puoli nautintoa. Lihat marinadiin, huuhdellaan uudet perunat, pilkotaan tuoreet suosikkikasvikset ja napsitaan siinä sivussa muutama alkupala suuhun suoraan leikkuulaudalta. Yhteiseen hetkeen kuuluvat iloiset jälleennäkemiset, kiireetön kuulumistenvaihto sekä sopivan odottava, poreileva tunnelma.

2. LÄMMÖLLÄ TAI LIEKILLÄ

Parhaat kesäherkut syntyvät omannäköisellä otteella ja sopivalla lämmöllä. Yksi on nopea ja tulinen, toinen lämmittelee pidempään. Kesällä käy kaikki – oma käsiala ja päivän fiilis saavat näkyä grillauksessa. Mausteeksi laadukkaille grillattaville riittää vaikka pelkkä suola, mutta mausteisen ruuan ystävät voivat ripotella mukaan tulisuutta uskalluksensa mukaan.

3. KATA KAUNIIKSI

Niin monenlaista on herkkupöytää kuin on kattajaakin. Simppelisti vai särmikkäästi? Värikkäästi vai vähäeleisesti? Hyvässä järjestyksessä vai luovasti? Kaunis kokonaisuus syntyy, kun nostat keskelle grillatut kesäpöydän kunkut, höystät lisukkeilla ja salaateilla sekä lisäät raikasta ilmettä tuoreilla yrteillä. Kauniita koristeita voi napata lennosta mukaan myös oman puutarhan kauniista, syötävistä kasveista.

4. NAUTI HYVÄSSÄ SEURASSA

Hyvä ruoka ja hyvä seura muodostavat yhdessä kesän lyömättömimmän parivaljakon. Onneksi kesäpäiviä riittää, joten aikaa on moneen. Joskus voidaan grillata isot mehukkaat pihvit ja istahtaa jaettavan syötävän pariin, toisella kertaa kokoontua grilliherkuilla täydennettyjen sormisyötävien äärelle, kolmannella kerätä nippuun kesän nopeimmat, viiden minuutin herkut. Päivän fiilis ja seura ratkaiskoon!

5. MUISTA CHILLAUS!

Me suomalaiset tiedämme, että kesä on kerran vuodessa vaan. Nyt on aika hidastaa ja kohdata, nauraa ja nauttia, paistatella auringossa ja hymyillä sateessa, grillata ja chillata. Sitä on rento kesätunnelma parhaimmillaan.