ARVOSTA JA KUNNIOITA
Ruoka on nykyasiakkaille paljon muutakin kuin nälänkarkottaja. Ruoka yhdistää ihmisiä, tuottaa elämyksiä ja yllätyksiä, kohottaa tunnelmaa ja välittää tunteita. Mika on työtehtävissään saanut kokea myös sen, kuinka ruoka voi toimia osana valtioidenvälistä diplomatiaa.
Vaikka Mikalla onkin takanaan tiiviitä ja työntäyteisiä vuosia keittiöalalla, kova raataminen ei ole hänelle itseisarvo. Jos johonkin työvaiheeseen on saatavilla helpotusta, hän ei näe syytä kieltäytyä.
– Jokaisella on toki oma työtapansa, mutta minulla ei ole tarvetta erityisesti taistella uusia ja kehittyviä konsteja vastaan. Päinvastoin: mielestäni on hienoa, että esimerkiksi ruokateollisuudessa kehitetään uusia tapoja jalostaa tuotteita pidemmälle ilman että laadusta tingitään.
Työn ydin on ollut Mikalle aina sama tilanteesta ja kohderyhmästä riippumatta: positiivisten yllätysten tuottaminen asiakkaille. Tärkeä osa asiakkaan arvostamista on raaka-aineen kunnioittava käyttö. Pääideana on tuoda esiin raaka-aineen parhaat ominaispiirteet ja maut. Kun perustuote on hyvä, sitä ei tarvitse peitellä ylitsevyöryvillä lisukkeilla tai mausteilla.
– Filosofi ani lähtee siitä, että arvostamme ja kunnioitamme sekä asiakkaalle merkityksellistä hetkeä että valitsemaamme raaka-ainetta. Asiakkaalla on oikeus tietää, mitä hänelle tarkalleen ottaen tarjoillaan, ja kotimaisilla tuotteilla tämä tieto on helposti ja luotettavasti saatavilla, Mika Jokela toteaa.