Facebook Instagram

 

 

Helppoutta arkeen
Hetkessä hyvillä

100 % suomalaisesta naudan- ja porsaanlihasta
valmistetut, valmiiksi muotoillut ja maustetut
Hetkessä hyvä -tuotteet tarjoavat herkullista helppoutta
ruoanvalmistushetkiin vaivattomuudellaan.

 

TUOTTEET

Lihapyörykkä paneroitu 300 g

Paneroidut lihapyörykät valmistetaan 100 % suomalaisesta naudan- ja porsaanlihasta. Paistovalmiiksi muotoillut ja gluteenittomalla leivitysaineella paneroidut Hetkessä hyvä -lihapyörykät valmistuvat vaivattomasti pannulla paistaen, tarjoten helppoa herkullisuutta ja nopeutta ruoanvalmistushetkiin.

Lihapyörykkä 300 g

Lihapyörykät valmistetaan 100 % suomalaisesta naudan- ja porsaanlihasta. Paistovalmiiksi muotoillut ja miedosti maustetut Hetkessä hyvä -lihapyörykät valmistuvat vaivattomasti pannulla paistaen voin tai kuumakestoisen öljyn kera tai uunissa kypsentäen, tarjoten helppoa herkullisuutta ja nopeutta ruoanvalmistushetkiin.

Uunivalmis lihapyörykkä kastikkeessa 600 g

Uunivalmiit lihapyörykät valmistetaan 100 % suomalaisesta naudan- ja porsaanlihasta. Paistovalmiiksi muotoillut ja miedosti maustetut Hetkessä hyvä -lihapyörykät ruskeassa kastikkeessa valmistuvat uunissa kypsentäen pakkauksessaan, josta on päällikalvo poistettu, tarjoten helppoa herkullisuutta ja nopeutta ruoanvalmistushetkiin.

Jauhelihapihvi 8 kpl, 600 g

Jauhelihapihvit valmistetaan 100 % suomalaisesta naudan- ja porsaanlihasta. Paistovalmiiksi muotoillut ja miedosti maustetut Hetkessä hyvä -jauhelihapihvit valmistuvat vaivattomasti pannulla paistaen voin tai kuumakestoisen öljyn kera tai uunissa kypsentäen, tarjoten helppoa herkullisuutta ja nopeutta ruoanvalmistushetkiin.

Lihamureke 600 g

Jauhelihamureke valmistetaan 100 % suomalaisesta porsaan- ja naudanlihasta. Paistovalmiiksi muotoiltu ja miedosti maustettu Hetkessä hyvä -lihamureke valmistuu vaivattomasti uunissa kypsentäen, tarjoten helppoa herkullisuutta ja nopeutta ruoanvalmistushetkiin. Soveltuu käytettäväksi pääruoaksi lisukkeiden kera.

Lihapyörykkä 900 g

Lihapyörykät valmistetaan 100 % suomalaisesta naudan- ja porsaanlihasta. Paistovalmiiksi muotoillut ja miedosti maustetut Hetkessä hyvä -lihapyörykät valmistuvat vaivattomasti pannulla paistaen voin tai kuumakestoisen öljyn kera tai uunissa kypsentäen, tarjoten helppoa herkullisuutta ja nopeutta ruoanvalmistushetkiin.

SELAA

 

JAUHELIHAPIHVIT KASVISLISUKKEELLA SRIRACHAMAJONEESIN KERA

 

AINESOSAT

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -jauhelihapihvi à 600 g
2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

KASVISLISUKE

150 g maissin jyviä, esim. säilyke/pakaste
4 kpl keskikokoista porkkanaa
150 g sugar snaps sokeriherneitä
500 g kukkakaalia

 

SRIRACHAMAJONEESI

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan
1 rkl soijaa
1½ rkl srirachakastiketta

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista jauhelihapihvejä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa 8-10 minuuttia kevyesti käännellen. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää jauhelihapihvit 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuutin ajan.
    Huomioithan, että jauhelihapihvit sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

KASVISLISUKE

  1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali.
  2. Kuumenna kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää porkkanat ja kukkakaali pannulle. Kypsennä kevyesti käännellen noin 3 minuutin ajan.
  3. Lisää sokeriherneet ja maissi joukkoon ja jatka kypsennystä vielä muutaman minuutin ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat pehmenneet.

 

SRIRACHAMAJONEESI

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka sekä sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Lisää lopuksi soija ja srirachakastike ja sekoita. Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

 

 

 

LIHAMUREKE KUKKAKAALI-KESÄKURPITSAHÖYSTEELLÄ

 

AINESOSAT

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihamureke à 600 g

 

KUKKAKAALI-KESÄKURPITSAHÖYSTE

1 kpl pienikokoista kukkakaalia
1 kpl kesäkurpitsaa
200 g lehtikaalia
Suolaa ja valkopippuria myllystä

 

VELOUTÈ-KASTIKE

3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
2 dl ruokakermaa

 

PAISTETTU MAISSI

4 kpl esikeitettyä maissia

1 rkl voita

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Poista lihamureke pakkauksestaan ja aseta se uunivuokaan. Kypsennä lihamureketta uunivuoassa 180 asteisessa uunissa noin 50-60 minuutin ajan.
    HUOMIOI, että lihamureke sisältää valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

KUKKAKAALI-KESÄKURPITSAHÖYSTE

  1. Paloittele kukkakaali ja kesäkurpitsa ja nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Ripottele palojen päälle suolaa ja valkopippuria myllystä oman maun mukaan.
  3. Paahda 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Viimeistele höyste revityllä lehtikaalilla.

 

VELOUTÈ-KASTIKE

  1. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
  2. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kauniin ruskeaa. Lisää lihaliemi koko ajan sekoittaen joukkoon, lisää kerma ja anna hautua hiljalleen noin 5-8 minuutin ajan.

 

PAISTETTU MAISSI

  1. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää maissit pannulle.
  2. Paista maisseja kevyesti käännellen noin 5 minuutin ajan.

 

 

 

HERKKUPANNU PANEROIDUISTA LIHAPYÖRYKÖISTÄ JA ROMESCO AIOLI

 

AINESOSAT

1-2 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihapyörykkä, paneroitu à 300 g
2-4 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
300 g paneroituja sipulirenkaita
6-8 kpl keskikokoista, kiinteää perunaa
1 kpl paprikaa
250 g broccolinia

 

ROMESCO AIOLI

1 kananmuna
2 dl ruokaöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
50 g mantelilastuja paahdettuna
100 g paahdettua paprikaa
2 kpl valkosipulinkynttä
1 rkl limen mehua
suolaa maun mukaan

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Viipaloi pestyt perunat lohkoiksi sekä paloittele paprika pieniksi paloiksi ilman siemenkotaa. Huuhtele ja kuivaa broccolinit.
  3. Nosta perunalohkot leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä niitä 225 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Lisää paneroidut pyörykät, sipulirenkaat, paprika ja broccolinit uunipellille. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 20 minuutin ajan, kunnes kaikki ainekset ovat kypsenneet. Vaihtoehtoisesti voit paistaa paneroidut lihapyörykät paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 10–15 minuuttia kevyesti käännellen.
    Huomioithan, että paneroidut lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

ROMESCO AIOLI

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka sekä sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.
  3. Lisää paloiteltu paprika ja murskatut valkosipulinkynnet sekä loput ainekset majoneesin sekaan ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

 

 

 

LIHAPYÖRYKÄT RUSKEASSA KASTIKKEESSA SIENIPASTAN KERA

 

AINESOSAT

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihapyörykkä ruskeassa kastikkeessa à 600 g

 

SIENIPASTA

200 g pastaa
1 kpl punasipulia
300 g sieniä, esim. kanttarelleja ja herkkusieniä
1 dl kuumakestoista oliiviöljyä
1/2 punttia rakuunaa
Suolaa ja valkopippuria myllystä

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Poista lihapyörykkärasiasta etiketti ja päälliosan pakkauskalvo. Kypsennä tuotetta paistonkestävässä rasiassaan 175 asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan.
    Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa. Huom! Rasian max lämpötila 200 °C.

 

SIENIPASTA

  1. Kypsennä pasta keitinvedessä kattilassa valmistajan ohjeen mukaisesti.
  2. Puhdista, huuhtele ja paloittele sienet samansuuruisiksi paloiksi.
  3. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla kevyesti käännellen, kunnes sienistä muodostuva neste haihtuu pois.
  4. Lisää kuumakestoinen oliiviöljy ja pilkottu punasipuli sienien joukkoon nesteiden haihtumisen jälkeen ja paista vielä noin viiden minuutin ajan.
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  6. Lisää kypsennetty pasta kevyesti käännellen joukkoon ja viimeistele rakuunalla.

 

 

JUUSTOINEN LIHAPYÖRYKKÄVUOKA LÄMPIMÄN PERUNASALAATIN KERA

 

AINESOSAT

1-2 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihapyörykkä à 300 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
400 g tomaatti-basilikakastiketta
300 g keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja
150 g mozzarella juustoraastetta
2 kpl salottisipuli
suolaa ja mustapippuria myllystä
basilikaa ja rucolan versoja koristeluun

 

LÄMMIN PERUNASALAATTI

400 g peruna-sipulisekoitusta
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
2 dl kermaa
50 g kevätsipulia

 

VALMISTUSOHJE

  1. Paista lihapyöryköitä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa noin 10 minuutin ajan kevyesti käännellen. Lisää pilkottu salottisipuli joukkoon paiston loppuvaiheessa.
    Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.
  1. Lisää tomaatti-basilikakastike sekä kirsikkatomaatit pannulle lihapyöryköiden joukkoon. Anna hautua hiljalleen, välillä kevyesti sekoittaen noin 10-15 minuutin ajan. Lisää lopuksi mozzarella juustoraaste ja anna paistoksen vetäytyä hetken aikaa kannen alla, kunnes juusto on sulanut.

 

LÄMMIN PERUNASALAATTI

  1. Kuumenna kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää peruna-sipulisekoitus kevyesti käännellen pannulle.
  2. Lisää kerma pannulle peruna-sipulisekoituksen joukkoon ja kypsennä paistosta noin 3-5 minuutin ajan kevyesti käännellen.
  3. Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla.

 

 

 

 

JAUHELIHAPIHVIT PAISTETTUJEN KANTTARELLIEN KERA

 

AINESOSAT

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -jauhelihapihvi à 600 g

 

PAISTETUT KANTTARELLIT

400 g tuoreita kanttarelleja
80 g kevätsipulia
2 rkl voita paistamiseen
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

VAALEA CREME FRAICHE KASTIKE

150 g ranskankermaa
20 g kevätsipulia
½ ruukkua rakuunaa

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota jauhelihapihvit huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit kuumakestoisen öljyn/voin kera kuumalla paistinpannulla noin 4– 5 minuutin ajan per puoli.
  3. Huomioi, että jauhelihapihvit ovat valmiiksi maustettuja.

 

PAISTETUT KANTTARELLIT

  1. Puhdista ja huuhtele kanttarellit.
  2. Paloittele sienet samansuuruisiksi paloiksi.
  3. Paista sieniä kuivalla paistinpannulla kevyesti käännellen, kunnes sienistä muodostuva neste haihtuu pois.
  4. Lisää voi ja pilkottu kevätsipuli sienien joukkoon nesteiden haihtumisen jälkeen ja paista vielä noin viiden minuutin ajan.
  5. Mausta lopuksi suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, koristele annos punajuuren versoilla.

 

VAALEA CREME FRAICHE KASTIKE

  1. Hienonna kevätsipuli ja rakuuna.
  2. Lisää ne ranskankerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää ripaus suolaa.
  4. Tarjoile  kylmänä kastikkeena.