YouTube Facebook Instagram

Näin paistat hyvän pihvin

 

Vinkkejä pihvin paistamiseen:

 

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ennen paistamista. Tämä on makuasia. Ennen paistamista suolattu liha saattaa menettää enemmän nestettä kypsennettäessä kuin paistamisen jälkeen suolattu liha, mutta se maistuu paremmalta. Maku on aina ykkösasia.
  3. Ruskista pihvit aina kuumalla pannulla tai kuumassa grillissä. Huomioi, että kookkaat lihat kannattaa kypsentää maltillisesti epäsuoralla lämmöllä.
  4. Vetäytyminen on yhtä tärkeä osa pihvin valmistusta kuin paistaminenkin. Sääntönä on, että pihvi saa vetäytyä tuplat siitä ajasta, mitä kypsennys on vaatinut. Yleensä noin 10–15 minuuttia folioon käärittynä tai vaihtoehtoisesti kangasliinan alla riittää. Näin pihvin sisältämät luontaiset nesteet pääsevät tasaantumaan lihan solukoissa, eikä se valuta niitä ulos heti leikkaamisen jälkeen. Anna lihan vetäytyä lämpimässä paikassa, jotta se ei pääse jäähtymään.

 

Lehtipihvien paistaminen

  1. Ota pihvit noin puoli tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
  2. Laita paistinpannuun tilkka kuumakestoista öljyä ja voinokare. Odota, että pannu on tarpeeksi kuuma, ennen kuin laitat pihvit pannulle.
  3. Laita pihvit kuumalle pannulle ja paista, kunnes nestettä alkaa kertyä lihan pinnalle.
  4. Käännä pihvi ja paista sitä vielä n. 1 min. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

OIVA