Facebook Instagram

 

Ihastuttavia makuja
luomukaritsanlihasta

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta
valmistetut tuotteemme ovat kotimaisuutta
ja eettisyyttä arvostavan kuluttajan
ykkösvalinta.

 

 

 

TUOTTEET

Luomukaritsan jauheliha 15 %
400 g

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta jauhettua jauhelihaa. Jauhelihasta valmistuvat monipuolisesti niin kastikkeet, lihapyörykät, jauhelihapihvit kuin murekkeetkin.

Luomukaritsan parikyljys maustettu
n. 250 g

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, maustettu luullinen kyljys. Valmistetaan pannulla paistaen.

Luomukaritsan paisti maustettu
n. 1,2 kg

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, valmiiksi maustettu, verkotettu luuton paisti. Kypsennetään kokonaisena uunissa.

Luomukaritsan juhlapaisti maustettu
n. 3 kg

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, valmiiksi maustettu, kookas luullinen paisti. Kypsennetään kokonaisena uunissa.

Luomukaritsan potka 3 kpl
n. 500 g PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty potka. Sulatettu tuote valmistetaan esipaiston jälkeen hitaasti hauduttaen uunissa.

Luomukaritsan kare 2 kpl
n. 700 g PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, maustamaton luullinen kare. Sulatettu tuote valmistetaan pannulla paistaen ja leikataan kypsennyksen jälkeen otinluun sisältäviksi kyljyksiksi.

Luomukaritsan sisäfilee 3 kpl
n. 300 g PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty maustamaton sisäfilee. Sulatettu tuote valmistetaan pannulla paistaen.

Luomukaritsan paahtopaisti 2 kpl
n. 450 g PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty maustamaton paahtopaisti. Sulatettu tuote valmistetaan pannulla paistaen. Voidaan kypsentää myös hauduttaen kokonaisena uunissa.

Luomukaritsan ulkofilee 2 kpl
n. 500 g PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty maustamaton ulkofilee. Sulatettu tuote valmistetaan pannulla paistaen.

Luomukaritsan entrecote 2 kpl
n. 500 g PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty maustamaton entrecôte. Sulatettu tuote valmistetaan paistaen pannulla. Voidaan kypsentää myös hauduttaen kokonaisena uunissa.

Luomukaritsan putkiluupaisti
n. 3 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta luomukaritsanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, valmiiksi maustettu, kookas luullinen paisti. Sulatettu tuote kypsennetään kokonaisena uunissa.

SELAA

 

Luomukaritsan paahtopaistia pistaasikuorrutteella

 

AINESOSAT

n. 900 g (2 pkt) Luomukaritsan paahtopaistia
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen

 

Pistaasikuorrute

80 g kuorittua pistaasipähkinää
1oo g korianteria
70 g lehtipersiljaa
70 g kuivattua sipulia

 

Munakoiso-kesäkurpitsatorni

1 iso munakoiso
2 kpl kesäkurpitsaa
4 kpl tomaattia
oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria

 

VALMISTUSOHJE

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Paista paahtopaisteja kuumalla pannulla oliiviöljyn ja voin seoksessa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin pintaan.
  4. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.

 

Pistaasikuorrute

  1. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä kuorrute tarjoiluastiaan asetettujen paahtopaistiviipaleiden päälle.

 

Munakoiso-kesäkurpitsatorni

  1. Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsat pitkittäin noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja paista ne paistinpannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  2. Kalttaa, eli kuori tomaatit tekemällä niiden pintaan ristiviilto, jonka jälkeen upota tomaatit kiehuvaan veteen noin puolen minuutin ajaksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä ja poista kuoret. Poista jäähtyneistä tomaateista siemenkota ja leikkaa neljään osaan.
  3. Kokoa aineksista torni pinoamalla raaka-aineita päällekkäin.

 

 

Luomukaritsan entrecôtea quinoasalaatin kera

 

AINESOSAT

n. 500 g (1 pkt) Luomukaritsan entrecôtea
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen

 

Kasvis-quinoasalaatti

120 g quinoaa
50 g vihreää papua
40 g kalamata oliivia
1 kpl porkkanaa
½ selleri
4 kpl valkosipulia
1 kpl punasipulia
100 g korianteria
suolaa ja valkopippuria
oliiviöljyä paistamiseen

 

Gremolata

2 rkl silputtua persiljaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä

 

Punaviini-valkosipulikastike

2 dl kastikepohjaa
4 dl punaviiniä
1 kpl salottisipulia
4 kpl valkosipulin kynttä
½ porkkana
70 g selleriä
1 oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
150 g voita

 

VALMISTUSOHJE

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  3. Ruskista entrecôtet nopeasti kuumalla paistinpannulla käännellen oliiviöljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.

 

Kasvis-quinoasalaatti

  1. Keitä quinoat suolatussa vedessä noin kahdeksan minuutin ajan ja siivilöi keitinvesi pois massasta.
  2. Pilko kasvikset ja juurekset pieniksi paloiksi ja paista niitä paistinpannulla oliiviöljyssä noin 10 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Lisää quinoa sekä silputtu korianteri paistettujen kasvisten ja juuresten joukkoon.
  4. Mausta suoalla ja valkopippurilla

 

Gremolata

  1. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.

 

Punaviini-valkosipulikastike

  1. Paahda pieneksi pilkotut sipulit ja juurekset kuivalla pannulla.
  2. Lisää kastikepohja, punaviini sekä rosmariini
  3. Anna hautua hiljalleen noin ½ tuntia jonka jälkeen siivilöi kastike.
  4. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä lisää lopuksi voi joukkoon.

 

 

Luomukaritsan mausteinen paisti selleripyreen kera

 

AINESOSAT

n. 1,2 kg (1 pkt) Luomukaritsan maustettua paistia

Punaviini-valkosipulikastike:

1 dl paistinlientä
4 dl punaviiniä
1 kpl salottisipulia
1 kpl valkosipulin kynttä
½ porkkana
50 g selleriä
1 oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
50 g voita kiillotukseen

 

Selleripyre:

500 g selleriä
2 dl kermaa
100 g voita
suolaa ja valkopippuria

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota paisti huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen kypsentämistä.
  2. Työnnä paistin paksuimpaan kohtaan lämpömittari. Voit kypsentää paistin myös paistopussissa.
  3. Laita liha noin 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Laske uunin lämpö 150-asteeseen. Kypsennä paistia kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Tällöin liha on punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää 70 astetta. Tarkkaile paistin väriä ja valele paistia noin 20 minuutin välein paistoliemellä.
  4. Ota paisti uunista ja anna lihan vetäytyä noin 20 minuuttia.
  5. Siivilöi paistoliemi kattilaan kastiketta varten ja tarkista maku.

 

Punaviini-valkosipulikastike:

  1. Paahda pienityt sipulit ja valkosipulit sekä juurekset kuivalla pannulla ja lisää nesteet sekä rosmariininoksa.
  2. Anna hautua noin ½ tuntia ja siivilöi kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Lisää lopuksi kastikkeeseen kuutioitua voita ja viimeistele kastike voimakkaasti sekoittamalla. Sauvasekoitin on hyvä apuväline kastikkeen viimeistelyyn.

 

Selleripyre:

  1. Laita kuutioidut sellerit suolattuun veteen kiehumaan ja keitä noin 14 min.
  2. Kaada vesi pois ja lisää kerma tilalle. Anna sellereiden hautua hitaasti kypsäksi niin, ettei nestettä ole juurikaan jäljellä.
  3. Lisää voi joukkoon ja aja mikserillä tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

 

Luomukaritsan sisäfilee ohraton kera

 

AINESOSAT

n. 300 g Luomukaritsan sisäfileetä
2 rkl voita tai öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Ohratto

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 kpl sipulia
6 dl kasvislientä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
80 g parmesan juustoraastetta

 

Paahdettu juureslisuke

2 kpl juuripersiljaa
2 kpl porkkanaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

 

Basilikaöljy

1 ruukku basilikaa
tai vaihtoehtoisesti
1/2 ruukkua basilikaa ja 1/2 ruukkua persiljaa
1 dl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulinkynsiä
suolaa

 

 

VALMISTUSOHJE

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  3. Poista sisäfileistä kalvot
  4. Paista sisäfileitä kuumalla paistinpannulla käännellen n. 2 – 4 minuutin ajan rasvan tai öljyn kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.
  5. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 5 minuutiksi.
  6. Viipaloi lopuksi halutun kokoisiksi viipaleiksi tai paloiksi.

 

Ohratto

  1.  Paloittele sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota niitä oliiviöljyssä paistokasarissa. Lisää ohrasuurimot kasariin ja sekoita huolella.
  2. Lisää joukkoon kasvislientä 2 dl suuruisissa annoksissa ja sekoittele. Kun neste on kokonaan imeytynyt suurimoihin, kaada kasvislientä lisää. Ohrasuurimoiden kypsennysaika on kokonaisuudessaan noin 30 minuuttia.
  3. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla ja viimeistele parmesan juustoraasteella.

 

Paahdettu juureslisuke

  1. Pese ja halkaise juuripersiljat ja porkkanat pituussuuntaan kahteen tai neljään osaan.
    Asettele viipaleet uunivuokaan ja pirskottele öljy niiden päälle ja mausta suolalla.
  2. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat sopivasti pehmenneitä.

 

Basilikaöljy

  1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

 

Luomukaritsan juhlapaisti belugalinssi-lisukkeella

 

AINESOSAT

n. 3 kg Luomukaritsan juhlapaisti, maustettu

 

Paahdettu kasvislisuke

200 g porkkanaa viipaleina
200 g broccolinia
200 g parsakaalia
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen

 

Belugalinssi-lisuke

2 dl belugalinssejä
Minttu-jugurttikastike
2,5 dl turkkilaista jugurttia
½ punttia minttua silputtuna
½ sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

 

Paistinkastike

3 dl karitsanpaistin paistolientä
2 dl punaviiniä
1 dl ruskistettua sipulia
ruohosipulia koristeluun

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota juhlapaisti huoneenlämpöön noin 2-3 tuntia ennen sen valmistusta ja poista se myyntipakkauksestaan. Sopiva sisälämpötila kypsennykseen on noin + 10 astetta.
  2. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, ettei mittarin kärki osu luuhun. Suosittelemme käyttämään paistopussia juhlapaistin valmistuksen yhteydessä. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistista kypsennyksen aikana luontaisesti irtoavan maukkaan paistiliemen. Mikäli et käytä paistopussia, huolehdithan paistin kypsennyksestä riittävän isossa uuninkestävässä astiassa, joka kerää paistista luontaisesti kypsennyksen aikana poistuvia nesteitä.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä paistia 15 minuuttia. Laske tämän jälkeen uunin lämpö 150-asteeseen ja jatka paistin kypsentämistä. Kypsennä paistia, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämpötilaksi 60 astetta. Tällöin liha on sisäosiltaan punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää 70 astetta.
  4. Ota paisti uunista ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi paistoliemi kattilaan kastiketta varten.

 

Paahdettu kasvislisuke

  1. Viipaloi kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja pilko broccolinit ja parsakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää joukkoon pienityt porkkanat, broccolinit ja parsakaali.
  3. Paista aineksia paistinpannulla kevyesti käännellen n. 3 – 5 minuutin ajan.
  4. Mausta lopuksi ripauksella suolaa.

 

Belugalinssi-lisuke

Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan keittämällä suolatussa vedessä.

 

Minttu-jugurttikastike

Valmista jugurttikastike yhdistämällä kaikki ainesosat kulhoon ja sekoittamalla tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta ripauksella suolaa.

 

Paistinkastike

  1. Lisää punaviini paistoliemen joukkoon kattilaan. Sekoita ja keitä hiljalleen kasaan noin 20 minuutin ajan.
  2. Lisää hienonnettu ja paistaen ruskistettu sipuli joukkoon.
  3. Koristele kastike tuoreella ruohosipulilla.

 

Luomukaritsan potka Hasselbackan perunoilla

 

AINESOSAT

500 g Luomukaritsan potkia
3 dl lihalientä
2 oksaa rosmariinia
voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Hasselbackan perunat

8 kpl keskikokoisia perunoita
50 g voita
suolaa myllystä
kuusenkerkkiä koristeluun

 

Juureslisuke

300 g puna-, kelta- ja raitajuurta
2 rkl öljyä
suolaa myllystä

 

Vuohenjuustovaahto

150 g vuohenjuustoa
2 dl kermaa

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa myllystä

 

VALMISTUSOHJE

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Ruskista potkia kuumalla paistinpannulla käännellen n. 4 minuutin ajan rasvan tai öljyn kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita ruskistetut potkat uunivuokaan ja kaada lihaliemi niiden päälle. Ripottele rosmariini potkien pintaan.
  5. Hauduta 150-asteisessa uunissa n. 3 tunnin ajan tai kunnes potkat ovat mureita. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.

 

Hasselbackan perunat

  1. Leikkaa ohuita, alaosastaan kiinni olevia viiltoja pestyihin ja kuorittuihin perunoihin. Voit käyttää kookasta lusikkaa apuvälineenä viiltojen tekemiseen. Aseta peruna tällöin lusikkaan ja siivuta peruna leikkaamalla veitsellä lusikan reunaan asti.
  2. Asettele perunat uunivuokaan, ripottele suolaa pintaan ja lisää voi nokareina niiden päälle.
  3. Paista perunoita 180-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Tarkista kypsyys.
  4. Koristele kuusenkerkillä.

 

Juureslisuke

  1. Kuori ja paloittele juurekset pienemmiksi lohkoiksi.
  2. Asettele ne uunivuokaan, porskottele öljyä niiden päälle ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 30 minuutin ajan, kunnes juurekset ovat pehmentyneet.
  3. Mausta lopuksi ripauksella suolaa.

 

Vuohenjuustovaahto

  1. Pienennä vuohenjuusto kattilaan ja lisää kerma joukkoon.
  2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
  3. Aja lopuksi mikserillä tasaiseksi.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.