Luomutuotanto perustuu eläimen hyvinvoinnin huomioimiseen, takaa väljän ja virikkeellisen liikkumatilan sekä antaa mahdollisuuden lajityypilliseen käyttäytymiseen. Tilallisten tinkimätön työ takaa, että luomuporsaamme on maukasta, eettistä ja 100-prosenttisesti suomalaista laatulihaa.

Aidosti ja arvostaen

Luomuporsaanliha on puhdasta ja perinteikästä ruokaa. Se on turvallista ja ekologista, sillä se tuotetaan valvotusti, ympäristöystävällisesti ja ylimääräisiä lisäaineita välttäen. Luomutuotanto on myös eläinystävällistä, sillä se perustuu eläimen hyvinvoinnin huomioimiseen, takaa väljän ja virikkeellisen elintilan sekä antaa mahdollisuuden lajityypilliseen käyttäytymiseen. Tammisen tilallisten tinkimätön työ takaa, että luomuporsaamme on maukasta, eettistä ja 100-prosenttisesti suomalaista laatulihaa.

 

Valikoiduilta suomalaisilta kotitiloilta

Luomusikoja kasvattavilla kotitiloilla jatketaan sukupolvien mittaisia perinteitä, jotka perustuvat eläimistä huolehtimiseen ja vastuullisuuteen. Tilallisten päivittäistä työtä ohjaa tinkimätön halu tarjota suomalaisiin pöytiin puhdasta ja eettistä ruokaa. Luomutuotannossa eläimiä ei lääkitä ennaltaehkäisevästi antibiooteilla, vaan lääkitystä käytetään vain tarpeeseen. Lääkityn eläimen kanssa noudatetaan kaksinkertaisia varoaikoja tavanomaiseen tuotantoon verrattuna. Näin varmistetaan, että kaikki tuotettu luomuliha on puhdasta ja antibioottivapaata.

Tammisen luomuporsas on peräisin valikoiduilta suomalaisilta kotitiloilta, joilla huolehditaan suurella sydämellä eläinten hyvinvoinnista. Luomutuotannossa tarjottavan puhtaan ravinnon, reilun elintilan sekä sosiaalisuuden mahdollistavan liikkumavapauden ansiosta voimme ylpeästi kertoa tarjoavamme onnellisten porsaiden luomulaatuista lihaa.

Aidosti luonnollinen

Siat ovat luonteeltaan leikkisiä laumaeläimiä. Luomusikatiloillamme eläimet liikkuvat vapaasti ja toteuttavat lajityypillistä laumakäyttäytymistä ryhmissä. Ne saavat tonkia kuivikkeita ja möyriä turpeessa, loikoilla pehmikkeissä ja ruokailla halutessaan. Luomutuotannossa karsinoissa on liikkumatilaa kaksinkertainen määrä tavanomaisiin tuotantotiloihin verrattuna, ja eläimillä on mahdollisuus ulkoilla vähintään keväästä myöhäiseen syksyyn.

Luomusikatiloilla kantavat emakot saavat elää väljästi ja joutilaana ryhmissä. Tiineyden loppuvaiheessa emakot siirtyvät porsituskarsinaan, jossa niillä on aineksia pesänrakentamiseen. Emakot porsivat vapaana ja viettävät kiireetöntä aikaa vastasyntyneiden kanssa lämpimissä oloissa. Porsaat saavat ravinnokseen emän maitoa tai tarvittaessa muuta luomulaatuista maitoa vähintään 40 päivän ajan. Tänä aikana porsaat oppivat myös syömään rehua ja vieroittuvat vähitellen imetyksestä. Porsituskarsinasta emakko ja muutaman viikon ikäinen poikue siirtyvät perhekarsinaan, jossa pikkuporsaat pääsevät opettelemaan lajityypillistä laumakäyttäytymistä ryhmässä.

Luomutuotannossa huomioidaan erityisen tarkasti eläinten hyvinvointi ja ravinnontarve. Ruokinta perustuu luonnonmukaisesti tuotettuun rehuun, ilman torjunta-aineita tai kemiallisia lannoitteita. Luomusikatilojen rehu tulee ensisijaisesti omalta tilalta tai lähialueelta, ja se on sekoitelma muun muassa vehnää, ohraa, kauraa, rypsiä, härkäpapua, hernettä ja kivennäisiä. Luomusikatuotannossa eläimille tarjotaan myös karkearehua, joka koostuu esimerkiksi apilasta, timoteista tai raiheinästä. Myös maulla on väliä, sillä porsailla on tarkka makuaisti!

GMO-vapaa

Luomusikojen ruokinnassa ei käytetä geenimuunneltuja rehuja. Koko tuotantoketju on GMO-vapaa.
Valkuaisaineen lähteenä käytetään esimerkiksi rypsipuristetta, hernettä ja härkäpapua.

 

 

 

Luomutuotanto

Suomalaista luomutuotantoa säätelee EU:n luomulainsäädäntö. Luomutuotteen tunnistaa pakkauksen Eurolehtimerkistä, joka on EU:n virallinen luomutunnus. Merkki kertoo, että tuotteen valmistaja kuuluu virallisen luomuvalvonnan piiriin ja että se noudattaa tuotannossaan EU:n luomuasetusta.

Tammisen korkealaatuiset ja monipuoliset luomutuotteet ovat kotimaisuutta ja eettisyyttä arvostavan kuluttajan ykkösvalinta. Valmistamme ne aitoa makua kunnioittaen, laadusta tinkimättä.