Jauhelihapihvit kasvislisukkeella Srirachamajoneesin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -jauhelihapihvi à 450 g

1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Kasvislisuke

150 g maissin jyviä, esim. säilyke/pakaste
4 kpl keskikokoista porkkanaa
150 g sugar snaps sokeriherneitä
500 g kukkakaalia

 

Srirachamajoneesi

2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan
1 rkl soijaa
1½ rkl srirachakastiketta

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista jauhelihapihvejä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa 8-10 minuuttia kevyesti käännellen. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää jauhelihapihvit 180 asteisessa uunissa noin 20-25 minuutin ajan.
    Huomioithan, että jauhelihapihvit sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

Kasvislisuke

  1. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kukkakaali.
  2. Kuumenna kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää porkkanat ja kukkakaali pannulle. Kypsennä kevyesti käännellen noin 3 minuutin ajan.
  3. Lisää sokeriherneet ja maissi joukkoon ja jatka kypsennystä vielä muutaman minuutin ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat pehmenneet.

 

Srirachamajoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka sekä sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Lisää lopuksi soija ja srirachakastike ja sekoita. Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.