YouTube Facebook Instagram

Juustoisia lihapuikkoja, tattiaiolia ja syksyistä juuressalaattia

Ainesosat

2 pkt Tamminen juustoinen lihapuikko

 

Tatti-aioli

100 g tattia
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
3 dl täysmajoneesia
suolaa ja valkopippuria
rasvaa/öljyä paistamiseen

 

Syksyinen juuressalaatti

120 g selleriä
120 g porkkanaa
120 g kesäkurpitsaa
Ituja koristeeksi
½ dl oliiviöljyä paistamiseen
suolaa, sokeria, musta- ja valkopippuria

Valmistusohje

  1. Laita valmiiksi muotoillut lihapuikot vartaisiin ja anna niiden olla huoneenlämmössä 30 min. ennen valmistusta.
  2. Grillaa puikkoja noin 15– 20 min. käännellen vartaita ja nosta lopuksi vartaat vetäytymään.
  3. Voit valmistaa tuotteen vaihtoehtoisesti paistinpannulla paistaen.
  4. Kokoa annos lautaselle juuressalaatista ja lihapuikoista sekä viimeistele tattiaiolilla.

 

Tattiaioli:

  1. Paloittele tatit ja sipulit pieniksi paloiksi ja paista voissa paistinpannulla noin 10 min. ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  2. Nosta massa jäähtymään.
  3. Aja massa hienoksi pöytämikserillä ja lisää majoneesi joukkoon.

 

Vinkki: Jättämällä tatit pois saat valkosipuliaiolia. Voit lisätä tällöin aiolin joukkoon hieman tuoretta sitruunamehua antamaan makua.

 

Syksyinen juuressalaatti:

  1. Paista viipaloidut selleri ja porkkanasuikaleet oliiviöljyssä noin 5 min. ajan ja lisää kuutioitu kesäkurpitsa joukkoon.
  2. Mausta suolalla, sokerilla ja valkopippurilla.
  3. Koristele salaatti iduilla.

OIVA