YouTube Facebook Instagram Twitter

Kokonaisena paistettua Rotukarjan sisäfileetä sekä Bearnaise-kastiketta

Ainesosat

1 kg  Rotukarja naudan sisäfileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Bearnaise-kastike
3 rkl sitruunanmehua
5 kpl keltuaista
200 g suolatonta voita
1 puntti rakuunaa
suolaa
pippuria

Valmistusohje

  1. Poista sisäfileestä klunssi ja kalvot.
  2. Mausta sisäfileen pinta suolalla ja pippurilla.
  3. Aseta kokonainen sisäfilee kuumalle paistinpannulle (jos sinulla ei ole tarpeeksi isoa pannua, niin leikkaa liha kahteen osaan).
  4. Ruskista sisäfilee jalkapuolelta kauniin ruskeaksi.
  5. Aseta filee uunivuokaan ja 130 °C uuniin. Laita fileeseen lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Mediumin sisälämpö on 58-60 °C, raaka 50-52 °C  ja kypsä 66-68 °C.

 

Valmista bearnaise-kastike:

  1. Sekoita keskenään keltuaiset sekä sitruunanmehu ja sulata voi erillisessä kattilassa.
  2. Kypsennä vesihauteessa sitruunanmehu sekä keltuainen. Kun seos alkaa kypsyä, se paksunee. Seoksen kypsyyden voi testata tipalla sulanutta voita. Jos voi jää seoksen pinnalle, seos on kypsää. Jos voi ei jää pinnalle, jatka seoksen kypsentämistä.
  3. Lisää voi ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Viimeistele hienonnetulla rakuunalla ja suolalla.
  4. Leikkaa sisäfileestä pihvejä ja tarjoile kastikkeen kanssa.

 

Katso videovinkki

OIVA