Lapa-simpukkapata
Ainesosat
500 g Tamminen porsaan suolalapaa
4 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ chili
3–4 tl merisuolaa
2 rosmariinin oksaa
1 puntti lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
½ pulloa valkoviiniä
1 kg sinisimpukoita
1 iso punainen paprika
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Leikkaa porsaan suolalapa kuutioksi.
- Kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Ruskista lihakuutiot pannulla. Lisää porkkana- ja sipulipalat joukkoon.
- Mausta chilillä, suolalla, rosmariinilla, laakerinlehdillä ja pippurilla.
- Lisää viini ja anna hautua kannen alla kypsäksi noin 2–3 h.
- Pese sinisimpukat ja poista rikkoutuneet. Laita simpukat lopuksi possupataan ja hauduta kunnes simpukat aukeavat, noin 3–5 minuuttia. Lisää paprikat ja silputtu lehtipersilja.
- Tarkista maku ja tarjoile.