YouTube Facebook Instagram

Lapa-simpukkapata

Ainesosat

500 g Tamminen porsaan suolalapaa
4 porkkanaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ chili
3–4 tl merisuolaa
2 rosmariinin oksaa
1 puntti lehtipersiljaa
3 laakerinlehteä
1 tl mustapippuria
½ pulloa valkoviiniä
1 kg sinisimpukoita
1 iso punainen paprika

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Leikkaa porsaan suolalapa kuutioksi.
  3. Kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
  4. Ruskista lihakuutiot pannulla. Lisää porkkana- ja sipulipalat joukkoon.
  5. Mausta chilillä, suolalla, rosmariinilla, laakerinlehdillä ja pippurilla.
  6. Lisää viini ja anna hautua kannen alla kypsäksi noin 2–3 h.
  7. Pese sinisimpukat ja poista rikkoutuneet. Laita simpukat lopuksi possupataan ja hauduta kunnes simpukat aukeavat, noin 3–5 minuuttia. Lisää paprikat ja silputtu lehtipersilja.
  8. Tarkista maku ja tarjoile.

 

 

OIVA