Lihamureke kukkakaali-kesäkurpitsahöysteellä

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihamureke à 600 g

 

Kukkakaali-kesäkurpitsahöyste

1 kpl pienikokoista kukkakaalia
1 kpl kesäkurpitsaa
200 g lehtikaalia
Suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Velouté-kastike

3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
2 dl ruokakermaa

 

Paistettu maissi

4 kpl esikeitettyä maissia
1 rkl voita

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Poista uuninkestävästä myyntipakkauksesta sen sisältämä etiketti, kalvo ja murekkeen alla oleva aluspaperi. Kypsennä lihamureketta paistonkestävässä rasiassaan 180 asteisessa uunissa noin 50-60 minuutin ajan.
    Huomioithan, että lihamureke sisältää valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa. Huom! Rasian max lämpötila 200 °C.

 

Kukkakaali-kesäkurpitsahöyste

  1. Paloittele kukkakaali ja kesäkurpitsa ja nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Ripottele palojen päälle suolaa ja valkopippuria myllystä oman maun mukaan.
  3. Paahda 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Viimeistele höyste revityllä lehtikaalilla.

 

Velouté-kastike

  1. Kuumenna voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
  2. Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kauniin ruskeaa. Lisää lihaliemi koko ajan sekoittaen joukkoon, lisää kerma ja anna hautua hiljalleen noin 5-8 minuutin ajan.

 

Paistettu maissi

  1. Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää maissit pannulle.
  2. Paista maisseja kevyesti käännellen noin 5 minuutin ajan.