Lihamureke kukkakaali-kesäkurpitsahöysteellä
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
JauhelihatuotteetAinesosat
1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -lihamureke à 600 g
Kukkakaali-kesäkurpitsahöyste
1 kpl pienikokoista kukkakaalia
1 kpl kesäkurpitsaa
200 g lehtikaalia
Suolaa ja valkopippuria myllystä
Velouté-kastike
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl lihalientä
2 dl ruokakermaa
Paistettu maissi
4 kpl esikeitettyä maissia
1 rkl voita
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Poista uuninkestävästä myyntipakkauksesta sen sisältämä etiketti, kalvo ja murekkeen alla oleva aluspaperi. Kypsennä lihamureketta paistonkestävässä rasiassaan 180 asteisessa uunissa noin 50-60 minuutin ajan.
Huomioithan, että lihamureke sisältää valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa. Huom! Rasian max lämpötila 200 °C.
Kukkakaali-kesäkurpitsahöyste
- Paloittele kukkakaali ja kesäkurpitsa ja nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille.
- Ripottele palojen päälle suolaa ja valkopippuria myllystä oman maun mukaan.
- Paahda 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Viimeistele höyste revityllä lehtikaalilla.
Velouté-kastike
- Kuumenna voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot joukkoon.
- Ruskista jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes seos on kauniin ruskeaa. Lisää lihaliemi koko ajan sekoittaen joukkoon, lisää kerma ja anna hautua hiljalleen noin 5-8 minuutin ajan.
Paistettu maissi
- Kuumenna voi paistinpannulla ja lisää maissit pannulle.
- Paista maisseja kevyesti käännellen noin 5 minuutin ajan.