Lihamureke paahdettujen kasvisten ja timjamikermakastikkeen kera

Valmistusaika

1 tunti

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Karitsanliha

Ainesosat

Tamminen Uunivalmis Luomu karitsan lihamureke 600 g
TAI
Tamminen Hetkessä hyvä lihamureke 600 g

 

Paahdetut kasvikset

4 kpl porkkanaa
2 kpl palsternakkaa
1 kpl kukkakaalia
50 g lehtikaalia
Punamangoldia koristeluun
Suolaa ja sokeria

 

Porkkanapyre

½ l vettä
2 kpl porkkanaa
1 pala inkivääriä raastettuna
2 rkl voita
Suolaa myllystä

 

Timjamikermakastike

2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 punttia sitruunatimjamia
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.<
  2. Poista uuninkestävästä myyntipakkauksesta sen sisältämä etiketti, kalvo ja murekkeen alla oleva aluspaperi.
  3. Kypsennä lihamureketta paistonkestävässä rasiassaan 180 asteisessa uunissa noin 50-60 minuutin ajan.

Huomioithan, että lihamureke sisältää valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa. Huom! Rasian max lämpötila 200 °C.

 

Paahdetut kasvikset

  1. Kuori porkkanat ja palsternakat ja huuhtele ne kevyesti juoksevan veden alla.
  2. Huuhtele myös kukkakaali ja lehtikaalit kevyesti juoksevan veden alla ja painele talouspaperilla kuivaksi.
  3. Viipaloi porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan, koon mukaan.
  4. Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi.
  5. Asettele paloitellut kasvikset uuninpellille leivinpaperin päälle ja paahda kasviksia 180 asteisessa uunissa n. 20 – 25 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
  6. Lisää lopuksi pienennetyt lehtikaalit pellille ja paahda niitä muutaman minuutin ajan.
  7. Mausta paahdetut kasvikset lopuksi ripauksella suolaa ja sokeria.
  8. Koristele kasvislisuke tarjolle punamangoldin lehdillä.

 

Porkkanapyre

  1. Kuori porkkanat ja huuhtele ne kevyesti juoksevan veden alla.
  2. Pilko porkkanat pienemmiksi paloiksi ja keitä niitä kattilassa noin 10 minuutin ajan.
  3. Lisää raastettu inkivääri joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.
  4. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuutin ajan, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
  5. Soseuta keitetyt porkkanat pienessä määrässä keitinvettä esimerkiksi sauvasekoittimen avulla.
  6. Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi pyreeksi.

 

Timjamikermakastike

  1. Sekoita vesi ja vehnäjauhot kattilassa.
  2. Lisää kerma ja lihaliemikuutio joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää kastikkeeseen hienonnettu sitruunatimjami ja jatka keittämistä n. 4 minuutin ajan.
  4. Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja mustapippurilla.