Lihamureke paahdettujen kasvisten ja timjamikermakastikkeen kera
Valmistusaika
1 tuntiHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
KaritsanlihaAinesosat
Tamminen Uunivalmis Luomu karitsan lihamureke 600 g
TAI
Tamminen Hetkessä hyvä lihamureke 600 g
Paahdetut kasvikset
4 kpl porkkanaa
2 kpl palsternakkaa
1 kpl kukkakaalia
50 g lehtikaalia
Punamangoldia koristeluun
Suolaa ja sokeria
Porkkanapyre
½ l vettä
2 kpl porkkanaa
1 pala inkivääriä raastettuna
2 rkl voita
Suolaa myllystä
Timjamikermakastike
2 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 kpl lihaliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja
1/2 punttia sitruunatimjamia
Suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.<
- Poista uuninkestävästä myyntipakkauksesta sen sisältämä etiketti, kalvo ja murekkeen alla oleva aluspaperi.
- Kypsennä lihamureketta paistonkestävässä rasiassaan 180 asteisessa uunissa noin 50-60 minuutin ajan.
Huomioithan, että lihamureke sisältää valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa. Huom! Rasian max lämpötila 200 °C.
Paahdetut kasvikset
- Kuori porkkanat ja palsternakat ja huuhtele ne kevyesti juoksevan veden alla.
- Huuhtele myös kukkakaali ja lehtikaalit kevyesti juoksevan veden alla ja painele talouspaperilla kuivaksi.
- Viipaloi porkkanat ja palsternakat pituussuunnassa kahteen tai neljään osaan, koon mukaan.
- Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi.
- Asettele paloitellut kasvikset uuninpellille leivinpaperin päälle ja paahda kasviksia 180 asteisessa uunissa n. 20 – 25 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Lisää lopuksi pienennetyt lehtikaalit pellille ja paahda niitä muutaman minuutin ajan.
- Mausta paahdetut kasvikset lopuksi ripauksella suolaa ja sokeria.
- Koristele kasvislisuke tarjolle punamangoldin lehdillä.
Porkkanapyre
- Kuori porkkanat ja huuhtele ne kevyesti juoksevan veden alla.
- Pilko porkkanat pienemmiksi paloiksi ja keitä niitä kattilassa noin 10 minuutin ajan.
- Lisää raastettu inkivääri joukkoon ja lisää tarvittaessa hieman keitinvettä.
- Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuutin ajan, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
- Soseuta keitetyt porkkanat pienessä määrässä keitinvettä esimerkiksi sauvasekoittimen avulla.
- Lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi pyreeksi.
Timjamikermakastike
- Sekoita vesi ja vehnäjauhot kattilassa.
- Lisää kerma ja lihaliemikuutio joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Lisää kastikkeeseen hienonnettu sitruunatimjami ja jatka keittämistä n. 4 minuutin ajan.
- Siivilöi kastike ja mausta suolalla ja mustapippurilla.