Luomukaritsan entrecôte kukkakaalin kera
Ainesosat
n. 500 g Luomukaritsan entrecôtea
2 rkl voita tai öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
n. 4 dl lihalientä
Kukkakaalilisuke
400 g kukkakaalia
1 punasipuli
200 g pakasteherneitä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa
Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa
Valmistusohje
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Ruskista entrecôtet nopeasti kuumalla paistinpannulla käännellen rasvan tai öljyn kera. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta lihat uunivuokaan ja lisää lihalientä siten, että entrecôtet peittyvät. Peitä vuoka foliolla.
- Hauduta 150 asteisessa uunissa n. 1,5 – 2 tunnin ajan. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.
- Viipaloi ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen kasvisten kera.
Kukkakaalilisuke
- Pilko kukkakaalit pieniksi paloiksi ja viipaloi punasipuli.
- Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää joukkoon kukkakaalit ja sipuli.
- Paista kukkakaalia ja sipulia paistinpannulla kevyesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi herneet joukkoon ja kuumenna niitä hetki kevyesti käännellen.
- Mausta lopuksi ripauksella suolaa.
Punaviinikastike
- Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
- Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
- Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.