YouTube Facebook Instagram

Luomukaritsan juhlapaisti belugalinssi-lisukkeella

Ainesosat

n. 3 kg Luomukaritsan juhlapaisti, maustettu

 

Paahdettu kasvislisuke

200 g porkkanaa viipaleina
200 g broccolinia
200 g parsakaalia
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen

 

Belugalinssi-lisuke

2 dl belugalinssejä
Minttu-jugurttikastike
2,5 dl turkkilaista jugurttia
½ punttia minttua silputtuna
½ sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

 

Paistinkastike

3 dl karitsanpaistin paistolientä
2 dl punaviiniä
1 dl ruskistettua sipulia
ruohosipulia koristeluun

 

Valmistusohje

  1. Ota juhlapaisti huoneenlämpöön noin 2-3 tuntia ennen sen valmistusta ja poista se myyntipakkauksestaan. Sopiva sisälämpötila kypsennykseen on noin + 10 astetta.
  2. Aseta lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan siten, ettei mittarin kärki osu luuhun. Suosittelemme käyttämään paistopussia juhlapaistin valmistuksen yhteydessä. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistista kypsennyksen aikana luontaisesti irtoavan maukkaan paistiliemen. Mikäli et käytä paistopussia, huolehdithan paistin kypsennyksestä riittävän isossa uuninkestävässä astiassa, joka kerää paistista luontaisesti kypsennyksen aikana poistuvia nesteitä.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi ja kypsennä paistia 15 minuuttia. Laske tämän jälkeen uunin lämpö 150-asteeseen ja jatka paistin kypsentämistä. Kypsennä paistia, kunnes lihalämpömittari näyttää sisälämpötilaksi 60 astetta. Tällöin liha on sisäosiltaan punertavaa. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes mittari näyttää 70 astetta.
  4. Ota paisti uunista ja anna vetäytyä noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Siivilöi paistoliemi kattilaan kastiketta varten.

 

Paahdettu kasvislisuke

  1. Viipaloi kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja pilko broccolinit ja parsakaali pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää joukkoon pienityt porkkanat, broccolinit ja parsakaali.
  3. Paista aineksia paistinpannulla kevyesti käännellen n. 3 – 5 minuutin ajan.
  4. Mausta lopuksi ripauksella suolaa.

 

Belugalinssi-lisuke

Valmista linssit pakkauksen ohjeen mukaan keittämällä suolatussa vedessä.

 

Minttu-jugurttikastike

Valmista jugurttikastike yhdistämällä kaikki ainesosat kulhoon ja sekoittamalla tasaiseksi kastikkeeksi. Mausta ripauksella suolaa.

 

Paistinkastike

Lisää punaviini paistoliemen joukkoon kattilaan. Sekoita ja keitä hiljalleen kasaan noin 20 minuutin ajan.
Lisää hienonnettu ja paistaen ruskistettu sipuli joukkoon.
Koristele kastike tuoreella ruohosipulilla.

 

OIVA