YouTube Facebook Instagram

Luomukaritsan paahtopaistia pistaasikuorrutteella

Ainesosat

n. 900 g (2 pkt) Luomukaritsan paahtopaistia
Suolaa ja mustapippuria
Oliiviöljyä ja voita paistamiseen

 

Pistaasikuorrute

80 g kuorittua pistaasipähkinää
1oo g korianteria
70 g lehtipersiljaa
70 g kuivattua sipulia

 

Munakoiso-kesäkurpitsatorni

1 iso munakoiso
2 kpl kesäkurpitsaa
4 kpl tomaattia
oliiviöljyä
suolaa ja valkopippuria

 

 

 

Valmistusohje

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  3. Paista paahtopaisteja kuumalla pannulla oliiviöljyn ja voin seoksessa, kunnes ne saavat kauniin ruskean värin pintaan.
  4. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsennystä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Kääri lihat kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi ennen viipalointia.

 

Pistaasikuorrute

  1. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen astiaan ja jauha sekoittimella tasaiseksi massaksi.
  2. Levitä kuorrute tarjoiluastiaan asetettujen paahtopaistiviipaleiden päälle.

 

Munakoiso-kesäkurpitsatorni

  1. Viipaloi munakoisot ja kesäkurpitsat pitkittäin noin ½ cm paksuisiksi viipaleiksi ja paista ne paistinpannulla oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  2. Kalttaa, eli kuori tomaatit tekemällä niiden pintaan ristiviilto, jonka jälkeen upota tomaatit kiehuvaan veteen noin puolen minuutin ajaksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatit kylmässä vedessä ja poista kuoret. Poista jäähtyneistä tomaateista siemenkota ja leikkaa neljään osaan.
  3. Kokoa aineksista torni pinoamalla raaka-aineita päällekkäin.

 

OIVA