YouTube Facebook Instagram

Luomukaritsan ulkofileen kypsennys

Ainesosat

n. 500 g Luomukaritsan ulkofileetä
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl voita tai öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
  2. Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
  3. Poista ulkofileistä kalvot
  4. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi
  5. Kuullota valkosipuliviipaleet kuumalla paistinpannulla rasvan tai öljyn kera
  6. Lisää ulkofileet paistinpannulle ja paista niitä käännellen n. 4 – 6 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.
  7. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi.
  8. Viipaloi ulkofileet ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen kasvisten kera

OIVA