Luomukaritsan ulkofileen kypsennys
Ainesosat
n. 500 g Luomukaritsan ulkofileetä
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 rkl voita tai öljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Pakastettu tuote sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi tuote on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulatettu tuote tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.
- Ota sulatettu liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä
- Poista ulkofileistä kalvot
- Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi
- Kuullota valkosipuliviipaleet kuumalla paistinpannulla rasvan tai öljyn kera
- Lisää ulkofileet paistinpannulle ja paista niitä käännellen n. 4 – 6 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat kypsennysaikoihin.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi.
- Viipaloi ulkofileet ja tarjoile esimerkiksi paahdettujen kasvisten kera