YouTube Facebook Instagram

Luomuporsaan maustepaisti

Ainesosat

Luomuporsaan maustepaisti n. 1,2 kg

Valmistusohje

Suosittelemme käyttämään lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta maustepaistin kypsennyksen yhteydessä. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

 

  1. Ota luomuporsaan maustepaisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Poista maustepaisti vakuumipakkauksesta ja aseta paisti (paistopussissa tai ilman) uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä.
    Pelti kerää tarvittaessa paistista kypsennyksen aikana luontaisesti poistuvia nesteitä ja rasvaa. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistiliemen.
    Mikäli et ole käyttänyt paistopussia, lisää paistopellille paiston aikana sen verran vettä, ettei tippuva neste kuivu paistopeltiin kiinni.
  3. Paista luomuporsaan maustepaistia 150 asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on vähintään 75-astetta. Suosituksemme maustepaistin sisälämpötilaksi on 82-astetta.
    Maustepaistin kokonaispaistoaika on noin 1-1,5 h/kilo.
  4. Maustepaistin sisälämpötilan ollessa halutun asteinen, poistetaan paisti uunista ja annetaan sen vetäytyä noin 15 minuutin ajan. Poista maustepaistin päällä oleva verkko, kun paisti on hieman jäähtynyt. Viipaloi tarjolle.

OIVA