YouTube Facebook Instagram

Mausteiset lihapuikot mangosalaattipedillä

Ainesosat

2 rs ”Hetkessä hyvä” maustepaneroituja jauhelihapuikkoja

 

Mangosalaatti

1 kpl romaine salaattia
1 kypsä mango
2 isoa kypsää avokadoa
1 pieni punasipuli
½ dl hienonnettua basilikaa

 

Hollandaisekastike sitrustwistillä

100 g voita
2 kpl kananmunakeltuaista
2 rkl vettä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
1 lime
suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota jauhelihapuikot huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista lihapuikkoja kuumakestoisen öljyn/voin kera kuumalla paistinpannulla noin 10– 15 minuutin ajan kevyesti käännellen. Voit vaihtoehtoisesti valmistaa lihapuikot uunivuokaan aseteltuina 180 asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan.
  3. Kokoa annos asettamalla kypsennetyt lihapuikot salaatinlehden päälle, lisää päälle mangosalaattia ja viimeistele hollandaisekastikkeella. Koristele halutessasi japaninsinapin versoilla.

 

Mangosalaatti

  1. Paloittele mangon ja avokadojen sisäosan syötävät osiot pieniksi kuutioiksi.
  2. Pilko punasipuli pieniksi paloiksi ja hienonna basilika.
  3. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita.

 

Hollandaisekastike sitrustwistillä

  1. Pese lime huolellisesti ja raasta sen kuori pienikokoiseksi raasteeksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja anna sen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Kuori pinnalle syntynyt vaahto pois ja kaada kirkas voisula varovasti toiseen astiaan ilman pohjalle muodostunutta sakkaa.
  3. Sekoita keltuaiset, vesi ja etikka kattilassa. Kuumenna vatkaten, kunnes kastike on kuohkeaa.
  4. Lisää kastikkeeseen lopuksi sulatettu voi, sitruunamehu ja raastettu limen kuori.
  5. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

OIVA