Asian style Naudan lihasuikale bowlit

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style teriyaki 300 g
TAI
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style sweet&sour 300 g

1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Lisukeriisi

2 dl riisiä
4 dl vettä
1 tl kurkumaa
suolaa myllystä

 

Kasvislisuke

2 kpl esikeitettyä maissintähkää
2 kpl syöntikypsiä avocadoja
100 g tulista silmusalaattia
100 g retiisejä
100 g kurkkua
1 kpl mietoa punaista chilipaprikaa

Valmistusohje

  1. Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
  2. Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
  3. Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.

 

Lisukeriisi

  1. Kaada vesi kattilaan ja lisää joukkoon kurkuma ja ripaus suolaa.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit kattilaan.
  3. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä kevyesti käännellen, kunnes riisi on kypsää. Tarkkaile veden määrää keittämisen yhteydessä ja lisää pieni määrä vettä tarvittaessa.
  4. Nosta kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

 

Kasvislisuke

  1. Huuhtele retiisit, kurkku ja chilipaprika ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen. Viipaloi retiisit, kurkku ja chilipaprika ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna maissit keittämällä niitä kattilassa kiehuvassa vedessä noin kolmen minuutin ajan. Irrota maissit tähkästä veitsen avulla.
  3. Halkaise avocadot, poista niiden sisäosien siemenet. Leikkaa avocadoista lohkoja lusikan avulla.

 

Valmista tarjoiluannos kulhoihin annostelemalla niihin keitettyä riisiä, maissia, retiisi- , kurkku- ja chiliviipaleita sekä avocadolohkoja.
Lisää kypsennetyt lihasuikaleet kulhoihin ja viimeistele annokset silmusalaatilla ja korianterin lehdillä.