Asian style Naudan lihasuikale bowlit
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style teriyaki 300 g
TAI
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style sweet&sour 300 g
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Lisukeriisi
2 dl riisiä
4 dl vettä
1 tl kurkumaa
suolaa myllystä
Kasvislisuke
2 kpl esikeitettyä maissintähkää
2 kpl syöntikypsiä avocadoja
100 g tulista silmusalaattia
100 g retiisejä
100 g kurkkua
1 kpl mietoa punaista chilipaprikaa
Valmistusohje
- Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
- Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
- Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.
Lisukeriisi
- Kaada vesi kattilaan ja lisää joukkoon kurkuma ja ripaus suolaa.
- Kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit kattilaan.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan välillä kevyesti käännellen, kunnes riisi on kypsää. Tarkkaile veden määrää keittämisen yhteydessä ja lisää pieni määrä vettä tarvittaessa.
- Nosta kattila pois liedeltä ja anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Kasvislisuke
- Huuhtele retiisit, kurkku ja chilipaprika ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen. Viipaloi retiisit, kurkku ja chilipaprika ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna maissit keittämällä niitä kattilassa kiehuvassa vedessä noin kolmen minuutin ajan. Irrota maissit tähkästä veitsen avulla.
- Halkaise avocadot, poista niiden sisäosien siemenet. Leikkaa avocadoista lohkoja lusikan avulla.
Valmista tarjoiluannos kulhoihin annostelemalla niihin keitettyä riisiä, maissia, retiisi- , kurkku- ja chiliviipaleita sekä avocadolohkoja.
Lisää kypsennetyt lihasuikaleet kulhoihin ja viimeistele annokset silmusalaatilla ja korianterin lehdillä.