Asian style Naudan lihasuikale wokki
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style teriyaki 300 g
TAI
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style sweet&sour 300 g
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Nuudeli-kasvislisuke
200 g munanuudelia
2 kpl porkkanaa
1 kpl fenkolia
100 g retiisejä
50 g lehtikaalia
2 kpl kevätsipulia
20 g tuoretta inkivääriä
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Limemajoneesi
2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 rkl limenmehua
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
- Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
- Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.
Nuudeli-kasvislisuke
- Valmista munanuudelit valmistajan ohjeiden mukaisesti vähentäen nuudelien keitinajasta noin kaksi minuuttia.
- Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
- Halkaise fenkoli puoliksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
- Pese retiisit ja kevätsipulit ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
- Pese ja kuori inkivääri ja viipaloi suikaleiksi.
- Paista fenkoliviipaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahdeksan minuutin ajan. Lisää pannulle porkkanasuikaleet ja jatka paistamista vielä noin kuuden minuutin ajan kevyesti käännellen.
- Lisää joukkoon retiisit, kevätsipuliviipaleet, revitty lehtikaali ja inkiväärisuikaleet.
- Lisää lopuksi esikeitetyt munanuudelit ainesten joukkoon kevyesti käännellen ja tarjoile lihasuikaleiden ja limemajoneesin kera.
Limemajoneesi
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, valkoviinietikka ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan limenmehu kevyesti sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.