Asian style Naudan lihasuikale wokki

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style teriyaki 300 g
TAI
1 rs Tamminen ohut naudan lihasuikale, Asian style sweet&sour 300 g

1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Nuudeli-kasvislisuke

200 g munanuudelia
2 kpl porkkanaa
1 kpl fenkolia
100 g retiisejä
50 g lehtikaalia
2 kpl kevätsipulia
20 g tuoretta inkivääriä
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Limemajoneesi

2 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 rkl limenmehua
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota naudanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin 15 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
  2. Ruskista naudanlihasuikaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
  3. Jatka kypsennystä vielä miedolla lämmöllä noin kolmen minuutin ajan, kunnes liha on kypsää.

 

Nuudeli-kasvislisuke

  1. Valmista munanuudelit valmistajan ohjeiden mukaisesti vähentäen nuudelien keitinajasta noin kaksi minuuttia.
  2. Pese ja kuori porkkanat. Suikaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi.
  3. Halkaise fenkoli puoliksi ja viipaloi puolikkaat ohuiksi viipaleiksi.
  4. Pese retiisit ja kevätsipulit ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
  5. Pese ja kuori inkivääri ja viipaloi suikaleiksi.
  6. Paista fenkoliviipaleita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen noin kahdeksan minuutin ajan. Lisää pannulle porkkanasuikaleet ja jatka paistamista vielä noin kuuden minuutin ajan kevyesti käännellen.
  7. Lisää joukkoon retiisit, kevätsipuliviipaleet, revitty lehtikaali ja inkiväärisuikaleet.
  8. Lisää lopuksi esikeitetyt munanuudelit ainesten joukkoon kevyesti käännellen ja tarjoile lihasuikaleiden ja limemajoneesin kera.

 

Limemajoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää rypsiöljy, valkoviinietikka ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaan limenmehu kevyesti sekoittaen ja mausta lopuksi suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.