YouTube Facebook Instagram

Naudan mausteinen paahtopaisti palsternakkalisukkeella

Ainesosat

1,2 kg Naudan maustettua paahtopaistia
1 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

 

Broccolinisalaatti

150 g broccolinia
120 g retiisejä
1 kpl punasipulia
1 rkl ruokaöljyä
suolaa

 

Palsternakkalisuke

3 kpl palsternakkaa
2 rkl ruokaöljyä
suolaa

 

Kermainen kastike

2 dl kermaa
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
½ kasviliemikuutio
½ ruukkua rakuunaa
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

 

Suosittelemme käyttämään kookkaiden palalihojen kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee.

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi.
  3. Siirrä paahtopaistipala uunivuokaan. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä paistia 130 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 58 astetta (medium rare) tai vastaa haluttua kypsyyttä.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi, ennen viipalointia. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

 

Broccolinisalaatti

  1. Viipaloi punasipuli kulhoon ja pilko joukkoon broccolinit ja retiisit.
  2. Viimeistele lisäämällä öljy ja ripaus suolaa.

 

Palsternakkalisuke

  1. Pese ja kuori palsternakat ja leikkaa ne puoliksi.
  2. Aseta puolitetut palsternakat uunivuokaan ja lisää öljy ja ripaus suolaa niiden päälle.
  3. Paahda 180 asteisessa uunissa n. 25 minuutin ajan.

 

Kermainen kastike

  1. Sekoita vesi ja vehnäjauhot kattilassa.
  2. Lisää kerma ja kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  3. Jatka keittämistä n. 4 minuutin ajan.
  4. Lisää lopuksi hienonnettu rakuuna ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

OIVA