Naudan minuuttifileepihvi paahdettujen munakoisojen kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
NaudanlihaAinesosat
2 rs Tamminen naudan minuuttifileepihvi 2 kpl, 240 g
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Paahdetut munakoisot
2 kpl keskikokoista munakoisoa
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Linssilisuke
2 kpl keskikokoista porkkanaa
150 g sokeriherneitä
200 g minibroccolinia
200 g kypsiä punaisia linssejä
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
100 g fetajuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
granaattiomenansiemeniä ja rucolan versoja koristeluun
Pippurinen aioli
2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl tomaattipyreetä
pippurisekoitusta ja suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista naudan minuuttifileepihvejä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 1 – 2 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet kauniin paistopinnan.
Paahdetut munakoisot
- Pese, kuivaa ja halkaise munakoisot puolikkaiksi paloiksi.
- Asettele munakoisot uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja pirskottele oliiviöljyä munakoisojen pintaan.
- Paahda munakoisoja 180 – 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet ja hieman ruskistuneet pinnalta.
Linssilisuke
- Pese, kuori paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.
- Paloittele minibroccolinit ja sokeriherneet pieniksi paloiksi.
- Paista porkkanakuutioita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera miedolla lämmöllä paistinpannulla kevyesti käännellen noin neljän minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Lisää minibroccolinit joukkoon ja jatka kypsentämistä kevyesti käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat toivotun pehmeitä.
- Lisää lopuksi sokeriherneet sekä huuhdellut ja valutetut punaiset linssit. Sekoita ja kuumenna ainekset käännellen.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
- Nostele linssilisuke paahdettujen munakoisojen päälle tarjolle ja lisää pinnalle murennettu fetajuusto. Koristele granaattioman siemenillä ja rucolan versoilla.
Pippurinen majoneesi
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu, sinappi ja tomaattipyree joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan paprikajauhe ja mausta lopuksi maun mukaan pippurisekoituksella ja suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.