Naudan minuuttifileepihvi paahdettujen munakoisojen kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Naudanliha

Ainesosat

2 rs Tamminen naudan minuuttifileepihvi 2 kpl, 240 g
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Paahdetut munakoisot

2 kpl keskikokoista munakoisoa
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Linssilisuke

2 kpl keskikokoista porkkanaa
150 g sokeriherneitä
200 g minibroccolinia
200 g kypsiä punaisia linssejä
2 rkl kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
100 g fetajuustoa
suolaa ja mustapippuria myllystä

granaattiomenansiemeniä ja rucolan versoja koristeluun

 

Pippurinen aioli

2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl tomaattipyreetä
pippurisekoitusta ja suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista naudan minuuttifileepihvejä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä kuumakestoista öljyä tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa n. 1 – 2 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet kauniin paistopinnan.

 

Paahdetut munakoisot

  1. Pese, kuivaa ja halkaise munakoisot puolikkaiksi paloiksi.
  2. Asettele munakoisot uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja pirskottele oliiviöljyä munakoisojen pintaan.
  3. Paahda munakoisoja 180 – 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet ja hieman ruskistuneet pinnalta.

 

Linssilisuke

  1. Pese, kuori paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.
  2. Paloittele minibroccolinit ja sokeriherneet pieniksi paloiksi.
  3. Paista porkkanakuutioita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera miedolla lämmöllä paistinpannulla kevyesti käännellen noin neljän minuutin ajan, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
  4. Lisää minibroccolinit joukkoon ja jatka kypsentämistä kevyesti käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes ne ovat toivotun pehmeitä.
  5. Lisää lopuksi sokeriherneet sekä huuhdellut ja valutetut punaiset linssit. Sekoita ja kuumenna ainekset käännellen.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.
  7. Nostele linssilisuke paahdettujen munakoisojen päälle tarjolle ja lisää pinnalle murennettu fetajuusto. Koristele granaattioman siemenillä ja rucolan versoilla.

 

Pippurinen majoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu, sinappi ja tomaattipyree joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Sekoita majoneesin sekaan paprikajauhe ja mausta lopuksi maun mukaan pippurisekoituksella ja suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.