Wanted Naudan Tomahawk Steak, jalapenopikkelssin ja avokadosalaatin kera
Ainesosat
n. 1,2 kg Tomahawk Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Jalapenopikkelssi:
3 dl valk. balsamico viinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kuminaa
2 tl suolaa
¼ punttia tuoretta korianteria
10–15 jalapenoa
2 porkkanaa
Salaatti:
2 avokadoa
2 esikeitettyä maissintähkää
½ kukkakaali
3 dl kermaviiliä
1 sitruuna
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 10 min. ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n.10 min. ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
- Viipaloi Tomahawk Steak ohuiksi viipaleiksi.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Jalapenopikkelssi
- Laita kasariin kaikki muut aineet paitsi tuore korianteri, porkkanat ja jalapenot.
- Kiehauta viiden minuutin ajan ja jäähdytä liemi.
- Viipaloi porkkanat, jalapenot sekä tuore korianteri ja lisää ne jäähtyneeseen liemeen.
- Anna pikkelssin maustua jääkaapissa kuusi tuntia ennen tarjoilua.
Avocadosalaatti
- Viipaloi avokadot ja kukkakaali, irrota maissinjyvät tähkästä. Laita ainekset kulhoon.
- Valmista kastike salaattiin sekoittamalla kermaviili, sitruunamehu, suola ja sokeri.
- Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita.