YouTube Facebook Instagram Twitter

Naudan Tomahawk Steak, jalapenopikkelssi ja avokadosalaatti

Ainesosat

n. 1,2 kg  Tomahawk Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä
Jalapenopikkelssi:
3 dl valk. balsamico viinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kuminaa
2 tl suolaa
¼ punttia tuoretta korianteria
10–15 jalapenoa
2 porkkanaa

 

Salaatti:
2 avokadoa
2 esikeitettyä maissintähkää
½ kukkakaali
3 dl kermaviiliä
1 sitruuna
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 10 min. ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n.10 min. ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Viipaloi Tomahawk Steak ohuiksi viipaleiksi. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
  3. Laita kasariin kaikki muut aineet paitsi tuore korianteri, porkkanat ja jalapenot. Kiehauta viiden minuutin ajan ja jäähdytä liemi.
  4. Viipaloi porkkanat, jalapenot sekä tuore korianteri ja lisää ne jäähtyneeseen liemeen. Anna pikkelssin maustua jääkaapissa kuusi tuntia ennen tarjoilua.
  5. Viipaloi avokadot ja kukkakaali, irrota maissinjyvät tähkästä. Laita ainekset kulhoon.
  6. Valmista kastike salaattiin sekoittamalla kermaviili, sitruunamehu, suola ja sokeri. Lisää kastike salaatin joukkoon.

 

 

 

OIVA