YouTube Facebook Instagram

Naudan ulkofilee tomaattisalaatilla

Ainesosat

1 kg Naudan ulkofilettä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria

 

Tomaattisalaatti

500 g minitomaatteja
1 puntti kevätsipulia
1 ruukku basilikaa
80 g pinjansiemeniä

 

Zucchinilisuke

6 kpl minizucchinia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
suolaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista lihaa voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla käännellen, kunnes lihan pinta on ruskistunut kauniiksi. Siirrä ulkofileepala uunivuokaan ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Aseta paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä ulkofilettä 150 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 55 astetta (medium rare). Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n.10 minuutiksi, ennen paloittelua paksuiksi viipaleiksi. Huomioi, että lihan sisälämpötila nousee vetäytymisen aikana muutamalla asteella.

 

Tomaattisalaatti

  1. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi kulhoon ja lisää joukkoon tomaatit sekä pieneksi revityt basilikan lehdet.
  2. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla kevyesti ja lisää tomaattisalaattiin.

 

Zucchinilisuke

  1. Paista minizucchineja paistinpannulla voin tai öljyn kera, kunnes niissä on ruskistunut pinta.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla maun mukaan. Halutessasi voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.
  4. Koristele annos esimerkiksi kurkkuyrttikukilla ja lehtipersiljalla.

OIVA