YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan paahtopaistileike kukkakaalipyreen kera

Ainesosat

360 g Rotukarja naudan paahtopaistileikettä
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Perunasose

400 g perunoita, jauhoisia
5 dl vettä
1 tl suolaa
30 g voita
1 dl maitoa

 

Kukkakaalipyree

500 g kukkakaalia
1 dl kermaa
1 dl kanalientä
1 dl voita

 

 

 

Valmistusohje

  1. Ota paahtopaistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista leikkeet voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
    Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Perunasose

  1. Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Laita vesi kattilaan, lisää suola ja perunalohkot. Keitä kypsäksi.
  2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat sauvasekoittimella voin ja maidon kera.

 

Kukkakaalipyree

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi ja sulata voi kattilassa. Lisää nuput voisulaan ja kuullota
  2. Lisää kuullotetun kukkakaalin joukkoon kerma ja kanaliemi ja anna hautua kypsäksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  4. Koristele annos esimerkiksi paistetuilla kantarelleilla ja kevätsipulilla.

OIVA