YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan paistisuikalehöystö perunaisella lisukkeella

Ainesosat

300g Rotukarja naudan paistisuikaletta
2 dl kermaa
1 dl lihalientä
40 g hillosipulia
1 puntti kevätsipulia
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Perunainen lisuke

4 kpl perunaa, rosamunda
200 g siitakesieniä ja kantarelleja
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Kukkakaalipyree koristeluun

300g kukkakaalia
1dl kermaa
1 dl voita
suolaa ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
  2. Ruskista paistisuikaleita voin kera kuumalla paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Siirrä ruskistuneet suikaleet pataan sekä lisää nesteet joukkoon. Kiehauta.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, tai kunnes liha on mureaa.
    Sekoita suikalehöystöä välillä, tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
    Voit kypsentää pataa vaihtoehtoisesti 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
  5. Lisää pilkottu kevätsipuli sekä hillosipuli pataan ja hauduta vielä viiden minuutin ajan.

 

Perunainen lisuke

  1. Leikkaa perunoista kahdeksan kookasta kuutiota. Paista voin kera paistinpannulla noin kahdeksan minuutin ajan,
    välillä käännellen kuutioita. Mausta suolalla ja valkopippurilla
  2.  Lisää lopuksi siitakesienet ja kantarellit pannulle ja paista pinnalta rapeaksi.

 

Kukkakaalipyree

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi ja sulata voi kattilassa. Lisää nuput voisulaan ja kuullota.
  2. Lisää kuullotetun kukkakaalin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  4. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

OIVA