Rotukarja naudan paistisuikalehöystö perunaisella lisukkeella
Ainesosat
300g Rotukarja naudan paistisuikaletta
2 dl kermaa
1 dl lihalientä
40 g hillosipulia
1 puntti kevätsipulia
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Perunainen lisuke
4 kpl perunaa, rosamunda
200 g siitakesieniä ja kantarelleja
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja valkopippuria myllystä
Kukkakaalipyree koristeluun
300g kukkakaalia
1dl kermaa
1 dl voita
suolaa ja valkopippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi, ennen valmistusta.
- Ruskista paistisuikaleita voin kera kuumalla paistinpannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Siirrä ruskistuneet suikaleet pataan sekä lisää nesteet joukkoon. Kiehauta.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, tai kunnes liha on mureaa.
Sekoita suikalehöystöä välillä, tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
Voit kypsentää pataa vaihtoehtoisesti 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. - Lisää pilkottu kevätsipuli sekä hillosipuli pataan ja hauduta vielä viiden minuutin ajan.
Perunainen lisuke
- Leikkaa perunoista kahdeksan kookasta kuutiota. Paista voin kera paistinpannulla noin kahdeksan minuutin ajan,
välillä käännellen kuutioita. Mausta suolalla ja valkopippurilla - Lisää lopuksi siitakesienet ja kantarellit pannulle ja paista pinnalta rapeaksi.
Kukkakaalipyree
- Paloittele kukkakaali nupuiksi ja sulata voi kattilassa. Lisää nuput voisulaan ja kuullota.
- Lisää kuullotetun kukkakaalin joukkoon kerma ja anna hautua kypsäksi.
- Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.