YouTube Facebook Instagram

Joulukinkku

Ainesosat

Kinkku

 

Kinkunkastike:

2 dl kinkunpaistolientä
2 dl kuohukermaa
1 ½ tl rosepippuria

 

Viikunahilloke:

4 kpl kypsiä viikunoita
3 dl punaviiniä
1 rkl sokeria

Valmistusohje

Kinkun paisto

  1. Ota kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista ja poista se pakkauksestaan. Älä kuitenkaan poista mahdollista verkkoa. Sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Pyyhi kinkku talouspaperilla kuivaksi ja laita se halutessasi paistopussiin nahkapuoli ylöspäin.
  2. Aseta kinkku (nahkapuoli ylöspäin) uuniritilälle ja laita ritilän alle paistopelti. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan. Jos kinkussa on luu, varmista ettei mittari osu siihen.
  3. Kypsennä kinkkua ensin 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen (kiertoilmauunissa 80 °C). Jatka paistamista kunnes kinkun sisälämpötila on noin 75-80 astetta. Mikäli et ole käyttänyt paistopussia, lisää paistopellille paiston aikana sen verran vettä, ettei tippuva rasva kuivu paistopeltiin kiinni.
  4. Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Kuorruta kinkku esimerkiksi perinteisellä tavalla: kinkun pinta sivellään sinapilla ja päälle sirotellaan korppujauhoja. Kuorruta kinkku 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

 

Roseepippurilla maustettu kinkunkastike

Ota kinkunpaistolientä talteen ja jäähdytä se. Kuori jäähtyneestä liemestä ylimääräinen rasva pois ja lisää kasariin liemen kanssa kerma ja rouhitut roseepippurit.
Anna kiehua noin 5 min ja tarkista suola. Paistoliemessä on yleensä riittävästi suolaa, joten kastikkeeseen ei välttämättä enää tarvitse lisätä sitä.

 

Viikunahilloke

Kuori viikunat ja leikkaa ne neljään osaan. Laita kaikki ainekset kasariin ja kiehauta tuotteita n 10 min jolloin viikunat kypsyvät ja sokeri ehtii siirappisoitua. Jäähdytä massa.

 

 

OIVA