YouTube Facebook Instagram

Porsaan BBQ grillifilee raikkaan lisukesalaatin ja hummuksen kera

Ainesosat

1 rs Tamminen Porsaan grillifilee ulkofileestä, Classic BBQ n. 700 g

 

Raikas lisukesalaatti

200 g tarjoiluvalmiita kikherneitä
200 g säilyke punajuuria
1 kpl greippiä
1 kpl appelsiinia
100 g pinaattia

 

Punajuurihummus

200 g tarjoiluvalmiita kikherneitä
2 kpl punajuuria
½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tahinia
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkosipulimurskaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Grillaa grillifileetä grillissä aluksi korkealla lämmöllä, jonka jälkeen jatka grillaamista keskilämmöllä yhteensä noin 20 min. ajan välillä käännellen tai kypsennä filee vaihtoehtoisesti paistinpannulla paistaen pienessä määrässä kuumakestoista ruokaöljyä. Huomioi, että liha on valmiiksi maustettua.
  3. Viipaloi grillifilee tarjolle.
    Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Raikas lisukesalaatti

  1. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kevyesti vedellä. Kaada kikherneet kulhoon.
  2. Leikkaa punajuuret, kuorittu greippi sekä kuorittu appelsiini lohkoiksi ja lisää ne kikherneiden sekaan.
  3. Huuhtele pinaatit siivilässä ja valuta ne kuivaksi. Lisää ne muiden ainesten joukkoon kevyesti käännellen.
    Tarjoile yhdessä Grillifileen kera.

 

Punajuurihummus

  1. Pese punajuuret ja keitä niitä keitinvedessä kattilassa noin 30 min. ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä, kuori ja paloittele ne.
  2. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kevyesti vedellä.
  3. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja ainekset tasaiseksi seokseksi.
  4. Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja mustapippuria.

OIVA