Porsaan BBQ kasslerpihvi paahdetun tomaattilisukkeen ja aiolin kera
Ainesosat
1 rs Tamminen Porsaan grillipihvi kasslerista, BBQ Rub 4 kpl/600 g
Tomaattilisuke
500 g terttutomaatteja
1 kpl kesäkurpitsaa
1 kpl punaista paprikaa
1 kpl punasipulia
100 g tummia oliiveja
200 g maalaisleipää
½ punttia basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa maun mukaan
Paprika aioli
2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl savustettua paprikajauhetta
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Grillaa pihvejä grillissä aluksi korkealla lämmöllä, jonka jälkeen jatka grillaamista keskilämmöllä yhteensä noin 4–5 min. ajan per puoli tai kypsennä pihvit vaihtoehtoisesti paistinpannulla paistaen pienessä määrässä kuumakestoista ruokaöljyä. Huomioi, että liha on valmiiksi maustettua.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Tomaattilisuke
- Huuhtele tomaatit, paprika ja kesäkurpitsa. Kuivaa ne talouspaperilla kevyesti painellen.
- Halkaise paprika ja poista sen sisältä siemenet. Viipaloi paprika ja kesäkurpitsa ja asettele ne foliovuokaan. Lisää niiden joukkoon terttutomaatit sekä paloiksi revitty maalaisleipä. Pirskottele oliiviöljyä ainesten päälle.
- Grillaa lisuketta foliovuoassa keskilämmöllä grillissä noin 6-8 min. ajan, välillä kevyesti käännellen, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
- Mausta lopuksi ripauksella suolaa ja viimeistele tarjoiluannos oliiveilla sekä basilikan lehdillä.
Paprika aioli
- Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
- Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
- Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
- Sekoita majoneesin sekaan paprikajauhe ja mausta lopuksi suolalla.
Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.