Porsaan minuuttifileepihvit sienipiiraan kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Porsaanliha

Ainesosat

2 rs Tamminen porsaan minuuttifileepihvi 2 kpl, 240 g

2-3 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Sienipiiras

1 pkt pakaste piirakkataikinaa
2 kpl keskikoista sipulia
200 g ruskeita herkkusieniä
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Suolaa, timjamia ja valkopippuria myllystä

 

Paistetut vihreät pavut

200 g vihreitä pitkiä papuja
1 tl sitruunamehua
Suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Tryffelimajoneesi

1,5 dl ruokaöljyä
0,5 dl tryffelillä maustettua oliiviöljyä
1 kpl kananmunaa
1 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista porsaan minuuttifileepihvejä kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla reilussa määrässä voita tai kuumakestoista ruokaöljyä  n. 2 – 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsyneet ja saaneet kauniin paistopinnan.

 

Sienipiiras

  1. Sulata piirakkataikina valmistajan ohjeen mukaan ja painele se ohueksi levyksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Esipaista piirakkataikinaa piirakkavuoassa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
  3. Kuori sipulit ja paloittele ne pieniksi kuutioiksi.
  4. Harjaa herkkusienet puhtaaksi ja leikkaa ne viipaleiksi.
  5. Paista sipulikuutioita voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera miedolla lämmöllä paistinpannulla kevyesti käännellen, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää herkkusieniviipaleet joukkoon kevyesti käännellen ja jatka kypsentämistä muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla myllystä.
  6. Nosta sipuli-sienipaistos esipaistetun piirakkataikinan päälle piirakkavuokaan ja kypsennä piirakkaa vielä noin 20 – 30 minuutin ajan uunissa.

 

Paistetut vihreät pavut

  1. Paista vihreitä papuja kohtalaisella lämmöllä paistinpannulla voin tai kuumakestoisen ruokaöljyn kera n. 2 – 4 minuuttia kevyesti käännellen.
  2. Pirskottele lopuksi sitruunamehua papujen päälle makua antamaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä.

 

Tryffelimajoneesi

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, tryffelioliiviöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua.
  4. Mausta lopuksi maun mukaan suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.