YouTube Facebook Instagram

Porsaan RUB Neck Steak, friteerattu salaatti ja maustekastike

Ainesosat

n. 600 g RUB Neck Steakia

 

Friteerattu salaatti

300 g lootusjuurta
200 g sokerihernettä
1 puntti lehtikaalia
1 l rypsiöljyä friteeraukseen
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Mausteinen kastike

8 dl lihalientä
2 dl soijakastiketta
200 g ruokosokeria
10 kpl tähtianista
5 kpl valkosipulin kynttä
2 kpl chiliä
1 puntti korianteria

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  2. Grillaa pihviä käännellen grillissä n. 18 – 20 minuutin ajan. Kääri liha kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi. Leikkaa kypsennetty RUB Neck Steak neljään osaan. Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Friteerattu salaatti

  1. Kuori lootusjuuri ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Puolita sokeriherneet, paloittele lehtikaali ja poista keskiosa lehdistä.
  2. Kuumenna rypsiöljy 145 asteiseksi. Friteeraa öljyssä ensin lootusjuuri siivuja n. 6 minuutin ajan. Nosta siivut talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Friteeraa seuraavaksi lehtikaalin paloja n. 2 minuutin ajan ja nosta ne myös talouspaperin päälle kuivumaan.
  4. Friteeraa lopuksi sokeriherneitä n. 1 minuutin ajan ja nosta talouspaperin päälle. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

Mausteinen kastike

  1. Kaada lihaliemi kasariin ja lisää joukkoon pilkottu chili, tähtianikset sekä valkosipulit. Anna hautua n. 10 minuutin ajan.
  2. Lisää ruokosokeri ja soijakastike. Jatka haudutusta miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
  3. Lisää kastikkeeseen lopuksi pienitty korianteri. Vinkki: voit halutessasi hauduttaa kypsennettyjä pihvejä kastikkeessa.

OIVA