Porsaan suolalapa
Ainesosat
n. 1 kg Tamminen porsaan suolalapaa
1 iso sipuli
ripaus valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl inkivääriä
3–5 dl vettä
pari laakerinlehteä
noin 10 maustepippuria
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta
- Poista suolalapa vakuumipussista ja kuivaa liha.
- Sekoita mausteet ja hiero ne paistin pintaan. Huomioithan, että Tammisen lapapaisti on valmiiksi suolattu.
- Nosta liha uunin kestävään pataan tai muuhun uunivuokaan ja kaada pohjalle vesi.
- Lisää joukkoon kokonaiset mausteet ja lohkottu sipuli. Peitä astia kannella tai foliolla.
- Kypsennä noin 150-asteisessa uunissa vähintään 4 tuntia.