YouTube Facebook Instagram

Porsaan suolalapa

Ainesosat

n. 1 kg Tamminen porsaan suolalapaa
1 iso sipuli
ripaus valkopippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl inkivääriä
3–5 dl vettä
pari laakerinlehteä
noin 10 maustepippuria

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta
  2. Poista suolalapa vakuumipussista ja kuivaa liha.
  3. Sekoita mausteet ja hiero ne paistin pintaan. Huomioithan, että Tammisen lapapaisti on valmiiksi suolattu.
  4. Nosta liha uunin kestävään pataan tai muuhun uunivuokaan ja kaada pohjalle vesi.
  5. Lisää joukkoon kokonaiset mausteet ja lohkottu sipuli. Peitä astia kannella tai foliolla.
  6. Kypsennä noin 150-asteisessa uunissa vähintään 4 tuntia.

OIVA