YouTube Facebook Instagram

Porsaan Tomahawk Steak, kukkakaalilisuke ja chorizovoi

Ainesosat

n. 500 g Porsaan Tomahawk Steakia
suolaa tarvittaessa, tarkista maku

 

Kukkakaalilisuke
1 pieni kukkakaali
4 kpl salottisipulia
200 g herkkusieniä
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Chorizo-voi
300 g suolatonta voita
150 g voimakasta chorizomakkaraa
1 tl savustettua
paprikajauhetta
1 valkosipulin kynsi

 

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa kyljyksiä käännellen grillissä n. 15–20 minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n.10 minuutiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi, viipaloi salottisipulit sekä herkkusienet.
  2. Asettele ainekset uuninkestävään vuokaan. Paahda 180-asteisessa uunissa n. 15–20 minuutin ajan.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

Chorizo-voi

  1. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi, paista ne pannulla rapeiksi ja jäähdytä.
  2. Lisää joukkoon paprikajauhe ja valkosipuli.
  3. Laita seos pöytämikseriin ja lisää pehmeä voi joukkoon. Aja tasaiseksi massaksi.
  4. Muotoile massa pötköksi leivinpaperilla ja laita se jääkaappiin tunniksi vetäytymään. Leikkaa jähmettyneestä voipötköstä kiekkoja.

OIVA