YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan jauhelihapihvi cobb-salaatin kera

Ainesosat

560 g (2 rs) Rotukarja naudan jauhelihapihvejä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Bulgur lisuke

3 dl burguria
6 dl vettä
suolaa

 

Cobb-salaatti

250 g värikkäitä miniluumutomaatteja
1 kpl romainesalaattia
1 kpl salottisipulia
1 kpl avokadoa
50 g sokerihernettä
80 g murennettua sinihomejuustoa
100 g pekonia

Valmistusohje

  1. Ota jauhelihapihvit huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin 3 – 5 minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kypsennetyt jauhelihapihvit kahteen osaan tarjoilua varten.

 

Bulgur lisuke

  1. Kiehauta suolattu vesi kattilassa.
  2. Lisää bulgur ja anna kiehua kannen alla noin 10 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
  3. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta.

 

Cobb-salaatti

  1. Huuhtele ja kuivaa ainekset.
  2. Pienennä romainesalaatti repimällä kulhoon ja halkaise miniluumutomaatit joukkoon.
  3. Halkaise avokado ja poista kivi. Paloittele sisäosan hedelmäliha salaatin sekaan.
  4. Viipaloi salottisipuli ja lisää viipaleet sokeriherneiden ja sinihomejuuston kanssa salaattiin.
  5. Kuutioi pekoni ja paista se paistinpannulla kypsäksi. Lisää lopuksi salaatin joukkoon.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset ja tarjoile kastikkeena ranskankermaa, johon on lisätty hieman sinihomejuustomurua.

 

 

 

OIVA