YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan paahtopaistileike paahdettujen perunoiden ja kukkakaalin kera

Ainesosat

360 g Rotukarja naudan paahtopaistileikettä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Paahdetut perunat

400 g pienikokoista esikeitettyä perunaa
1 oksa rosmariinia
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa myllystä

 

Kukkakaalilisuke

100 g romanesco kukkakaalia
100 g kukkakaalia
100 g lilaa kukkakaalia
1 pieni punasipuli
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja sokeria

 

Kermainen kastike

2 dl kermaa
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
½ kasviliemikuutio
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Ota paahtopaistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista leikkeet voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Paahdetut perunat

  1. Puolita esikeitetyt perunat.
  2. Paista perunoita paistinpannulla voin tai öljyn kera n. 5minuutin ajan kevyesti käännellen.
  3. Mausta rosmariinilla ja ripauksella suolaa.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Pilko kukkakaalit pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää kukkakaalit.
  3. Paista pienennetyt kukkakaalit paistinpannulla kevyesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

 

Kermainen kastike

  1. Sekoita vesi ja vehnäjauhot kattilassa.
  2. Lisää kerma ja kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  3. Jatka keittämistä n. 4 minuutin ajan.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset kookkaaseen astiaan.

 

OIVA