YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan sisäpaistiviipale lämpimän sipulisalaatin kera

Ainesosat

500 g Rotukarja naudan sisäpaistiviipaletta
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
3 dl lihalientä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lämmin sipulisalaatti

2 kpl punasipuli
2 kpl keltasipuli
1 kpl hopeasipuli
200 g lehtikaalia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa

Valmistusohje

  1. Ota sisäpaistiviipaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Ruskista sisäpaistiviipaleita pienissä erissä, voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää lihaliemi paistiviipaleiden joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, tai kunnes liha on mureaa. Sekoita paistiviipaleita välillä, tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
  5. Nosta kypsennetyt paistiviipaleet tarjoiluastiaan lihaliemen joukosta.
  6. Voit hauduttaa ruskistettuja paistiviipaleita viipaleita lihaliemen kera vaihtoehtoisesti uunivuoassa, 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 

Lämmin sipulisalaatti

  1. Kuori ja viipaloi sipulit.
  2. Asettele uunin kestävään vuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan.
  3. Huuhtele lehtikaali ja poista lehtien kova keskiosa. Leikkaa paloiksi. Voit käyttää myös valmiiksi pilkottua lehtikaalia.
  4. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää pienitty lehtikaali pannulle.
  5. Paista kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
  6. Yhdistä paahdetut sipulit ja paistettu lehtikaali tarjoiluastiaan.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset ja koristele halutessasi kevätsipulilla ja punajuuren versoilla.

OIVA