Rotukarja naudan ulkofileepihvi paprikasalsan kera
Ainesosat
1 pkt Rotukarja naudan ulkofileepihvejä (sis. 5 kpl/750 g)
tai vaihtoehtoisesti yksittäispakattuja a' 200 g/kpl
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Paprikasalsa
500 g värikkäitä paprikoita
oliiviöljyä
suolaa
Paahdetut perunat
500 g pienikokoista esikeitettyä perunaa
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa myllystä
Vihreä maustevoi
150 g voita
½ puntti lehtipersiljaa
½ puntti basilikaa
Valmistusohje
- Ota ulkofileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita pihvit folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.
Paprikasalsa
- Pese ja kuivaa paprikat. Poista niistä kanta ja vaalea sisäosa siemenineen.
- Paloittele paprikat pieniksi paloiksi ja asettele ne kookkaaseen uunivuokaan tai pellille.
- Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
- Paahda paprikoita 200 asteisessa uunissa (ylävastuksella) noin 20 minuutin ajan.
Paahdetut perunat
- Puolita esikeitetyt perunat.
- Paista perunoita paistinpannulla voin tai öljyn kera n. 5 minuutin ajan kevyesti käännellen.
- Mausta ripauksella suolaa ja koristele halutessasi fenkolinsiemenillä ja kevätsipulilla.
Vihreä maustevoi
- Ota voi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Hienonna yrtit sauvasekoittimella ja lisää pehmennyt voi joukkoon.
- Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada paksuksi levyksi leivinpaperille. Koveta levy jääkaapissa ja leikkaa kuutioiksi tarjolle.
Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset kookkaaseen astiaan.