YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan ulkofileepihvi paprikasalsan kera

Ainesosat

1 pkt Rotukarja naudan ulkofileepihvejä (sis. 5 kpl/750 g)
tai vaihtoehtoisesti yksittäispakattuja a' 200 g/kpl
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Paprikasalsa

500 g värikkäitä paprikoita
oliiviöljyä
suolaa

 

Paahdetut perunat

500 g pienikokoista esikeitettyä perunaa
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa myllystä

 

Vihreä maustevoi

150 g voita
½  puntti lehtipersiljaa
½ puntti basilikaa

 

Valmistusohje

  1. Ota ulkofileepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita pihvit folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.

 

Paprikasalsa

  1. Pese ja kuivaa paprikat. Poista niistä kanta ja vaalea sisäosa siemenineen.
  2. Paloittele paprikat pieniksi paloiksi ja asettele ne kookkaaseen uunivuokaan tai pellille.
  3. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus suolaa.
  4. Paahda paprikoita 200 asteisessa uunissa (ylävastuksella) noin 20 minuutin ajan.

 

Paahdetut perunat

  1. Puolita esikeitetyt perunat.
  2. Paista perunoita paistinpannulla voin tai öljyn kera n. 5 minuutin ajan kevyesti käännellen.
  3. Mausta ripauksella suolaa ja koristele halutessasi fenkolinsiemenillä ja kevätsipulilla.

 

Vihreä maustevoi

  1. Ota voi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Hienonna yrtit sauvasekoittimella ja lisää pehmennyt voi joukkoon.
  3. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja kaada paksuksi levyksi leivinpaperille. Koveta levy jääkaapissa ja leikkaa kuutioiksi tarjolle.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset kookkaaseen astiaan.

OIVA