YouTube Facebook Instagram

Taikinaan käärittyä lihamureketta, porkkana-papuhöystöä ja kermaviilikastiketta

Ainesosat

1 pkt Lihamureketta
1 levy valmista voitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
4 rkl Gremolata tahnaa
rasvaa / öljyä paistamiseen

 

Gremolata-tahna:
2 rkl silputtua persiljaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä

 

Miniporkkana-papuhöystö:
100 g miniporkkanoita
100 g papuja
suolaa ja sokeria
punamangoldia koristeeksi

 

Kermavilikastike:
200 g kermaviiliä
1 limen mehu
suolaa, sokeria ja valkopippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Paista murekkeen pintaan kaunis väri paistinpannulla kypsentämättä sitä kokonaan. Siirrä jäähtymään.
  2. Valmista gremolata-tahna sekoittamalla kaikki sen ainekset pöytämikserillä tasaiseksi massaksi.
  3. Kauli voitaikina levy sopivan kokoiseksi niin, että saat käärittyä lihamurekkeen kokonaan taikinan sisään.
  4. Laita jäähtynyt mureke kaulitun voitaikinalevyn toiselle puolelle ja sivele gremolata tahna murekkeen pintaan.
  5. Käännä voitaikina murekkeen ympärille tiukasti. Voitele kananmunalla ja paista 170-asteisessa uunissa noin 30–45 min., tai kunnes mureke on kypsää.

 

Miniporkkana-papuhöystö

  1. Valmista miniporkkana-papuhöystö höyryttämällä halkaistut miniporkkanat ja pavut höyrykattilassa n. 8 min. ajan
  2.  Mausta suolalla ja sokerilla.

 

Kermaviilikastike

  1. Valmista kermaviilikastike puristamalla limenmehu kermaviilin joukkoon ja sekoita.
  2. Mausta kastike ripauksella suolaa, sokeria ja valkopippuria, maun mukaan.
  3. Kokoa annos lautaselle viipaloidusta murekkeesta, porkkana–papu höystöstä sekä viimeistele kermaviilikastikkeella.

 

Voit myös paistaa murekkeen ilman taikakuorta:

  1. Paista mureke tällöin 200 as­teessa noin puoli tun­tia.
  2. Valele mureketta muutama kerta paiston yhteydessä pienellä määrällä vettä ja irronneella paistosliemellä.
  3. Lisää kypsän murekkeen pinnalle gremolata-tahna. Voit myös halutessasi jättää tahnan kokonaan pois.

 

Vinkki: Tarkkaile kypsyyttä cocktailtikun avulla. Mureke on kypsää, kun tikun painaa murekkeeseen ja reiästä valuu ulos kirkasta nestettä.

 

OIVA