YouTube Facebook Instagram

Rotukarja naudan ulkofilee punaviinikastikkeella

Ainesosat

 

2 kpl Rotukarja naudan ulkofilepihviä
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Juureslisuke

4 kpl Maa-artisokkaa
2 kpl Juuripersiljaa
1 kpl Punasipulia
150 g Broccolinia
1 rkl oliiviöljyä

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa

Valmistusohje

  1. Ota ulkofilepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita pihvit folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.

 

Juureslisuke

  1. Kuori maa-artisokat ja juuripersiljat. Paloittele juurekset ja punasipuli vuokaan.
  2. Pirskottele oliiviöljyä juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
  3. Lisää lopuksi Broccolinit ja paahda vielä 10 minuutin ajan.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.

 

OIVA