Rotukarja naudan ulkofilee punaviinikastikkeella
Ainesosat
2 kpl Rotukarja naudan ulkofilepihviä
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä
Juureslisuke
4 kpl Maa-artisokkaa
2 kpl Juuripersiljaa
1 kpl Punasipulia
150 g Broccolinia
1 rkl oliiviöljyä
Punaviinikastike
2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa
Valmistusohje
- Ota ulkofilepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
- Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita pihvit folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.
Juureslisuke
- Kuori maa-artisokat ja juuripersiljat. Paloittele juurekset ja punasipuli vuokaan.
- Pirskottele oliiviöljyä juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
- Lisää lopuksi Broccolinit ja paahda vielä 10 minuutin ajan.
Punaviinikastike
- Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
- Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
- Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.