YouTube Facebook Instagram

Uunilihapullat tomaattikastikkeessa

Ainesosat

2 pkt Tamminen lihapyöryköitä
4 dl tomaattimurskaa (esim. Mutti Polpa)
3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
½ nippu timjamia
2 dl lihalientä (esim. Puljonki)
3 dl tuore parmesanraaste
rasvaa/öljyä paistamiseen
basilikaa koristeeksi

Valmistusohje

  1. Kuutioi salottisipuli, hienonna valkosipuli ja vedä timjamin lehdet irti varresta.
  2. Paista lihapullat voissa paistinpannulla ja lisää sipulikuutiot ja valkosipuli joukkoon.
  3. Lisää lihaliemi, tomaattimurska ja timjaminlehdet sekä 1 dl tuoretta parmesanraastetta. Säästä hieman parmesaania koristelua varten.
  4. Laita ainekset uuninkestävällä paistinpannulla uuniin tai vaihtoehtoisesti siirrä ainekset pannulta uunivuokaan, ja hauduta uunissa noin 15–20 min. 175 asteessa.
  5. Koristele lopuksi basilikanlehdillä ja raastetulla parmesanjuustolla.

OIVA