YouTube Facebook Instagram

Wanted naudan Flank Steak avocadosalaatin ja limeaiolin kera

Ainesosat

n. 500 g Flank Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Avocadosalaatti

3 kpl syöntikypsiä avokadoja
1 kpl mietoa punaista chiliä
1 kpl punasipulia
250 g minibroccolinia
Kevätsipulia koristeluun

 

Limeaioli

2 dl ruokaöljyä
1 kpl kananmunaa
1–2 rkl limen mehua
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa grillissä korkealla lämmöllä noin 5–7 min. ajan per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  4. Viipaloi Flank Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.
    Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Avocadosalaatti

  1. Halkaise avokadot, poista niistä siemenet ja paloittele ne viipaleiksi kulhoon
  2. Pilko kuorittu punasipuli ja pesty chili pieniksi paloiksi ja sekoita avocadon joukkoon kevyesti käännellen.
  3. Grillaa miniobroccolineja grillissä käännellen n. 2–3 minuutin ajan. Paloittele ne ja lisää ainesten joukkoon.
  4. Viimeistele avocadosalaatti tarjolle ripottelemalla viipaloitua kevätsipulia päälle.

 

Limeaioli

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy, valkoviinietikka, limen mehu ja sinappi joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Mausta lopuksi maun mukaan suolalla.
    Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.

OIVA