YouTube Facebook Instagram

Wanted naudan Maminha kesäkurpitsasalaatin ja jalapenovoin kera

Ainesosat

n. 700 g naudan Maminhaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Kesäkurpitsasalaatti

1 kpl kesäkurpitsaa
1 tl Provencale yrttiseosta
1 tl savustettua paprikajauhetta
60 g parmesan juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lämmin Gnocchi lisuke

300 g gnoccheja
50 g paahdettua paprikaa (säilyke)
50 g oliiveja

 

Jalapenovoi

100 g huoneenlämpöistä voita
1-2 kpl jalapenoa
1 kpl limeä
½ punttia korianteria

 

Basilikaöljy koristeluun

1 dl oliiviöljyä
1 puntti basilikaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5-7 min. ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  5. Viipaloi Maminha ohuiksi viipaleiksi tarjolle.
    Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Kesäkurpitsasalaatti

  1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tangoiksi. Asettele tangot pellille leivinpaperin päälle ja ripottele niiden pintaan kevyesti suolaa. Poista hetken päästä kevyesti talouspaperilla painellen tankojen pinnalle noussut neste.
  2. Mausta tangot yrttiseoksella ja savustetulla paprikajauheella kevyesti käännellen.
  3. Kypsennä kesäkurpitsatankoja 225 asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan ja lisää paiston lopussa parmesanraaste niiden päälle. Viimeistele ripauksella mustapippuria ja suolaa.

 

Lämmin Gnocchi lisuke

  1. Keitä gnocchit keitinvedessä valmistajan ohjeen mukaisesti.
  2. Lisää pilkottu paprika sekä oliivit gnocchien joukkoon ja viimeistele tarjoiluannos basilikaöljyllä.

 

Jalopenovoi

  1. Paloittele jalapenot pieniksi paloiksi ja purista limestä mehut.
  2. Laita kaikki ainekset sekoitusastian pohjalle ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella.
  3. Lusikoi massa leivinpaperin päälle pötköksi ja taittele paperi tiiviiksi rullaksi. Laita voi jääkaappiin tunniksi vetäytymään. Leikkaa voista sentin paksuisia kiekkoja.

 

Basilikaöljy koristeluun

  1. Sekoita basilikan lehdet ja oliiviöljy sauvasekoittimella tasaiseksi.

OIVA