YouTube Facebook Instagram

Wanted naudan Picanha grillattujen avokadojen ja tomaattisalsan kera

Ainesosat

n. 700 g Naudan Picanhaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Grillatut avokadot
4 kpl syöntikypsiä avokadoja

 

Tomaatti-maissisalsa
250 g kirsikkatomaatteja
1 kpl maissintähkää
1 puntti lehtipersiljaa
1 kpl mietoa punaista chiliä

 

Avokado-dressing
2 kpl limeä
2 dl oliiviöljyä
1 dl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 5 min ajan per puoli, ensin rasvapuoli alaspäin. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n. 20–25 min ajan. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa Picanhan paistipannulla paistaen n. 5 min ajan per puoli ja jatkamalla kypsennystä uunissa 180 asteessa n. 20–25 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Viipaloi Picanha ohuiksi viipaleiksi.
    Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Grillatut avokadot

  1. Halkaise avokadot ja poista siemenet.
  2. Grillaa avokadoja grillissä tai vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksella n. 5 min ajan.

 

Tomaatti-maissisalsa

  1. Irrota maissinjyvät terävän veitsen avulla tähkästä, paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi chili. Yhdistä ainekset ja pilko lehtipersilja joukkoon.
  2. Valmista kastike puristamalla limeistä mehut kulhoon. Lisää loput kastikeainekset joukkoon ja sekoita.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

OIVA