Wanted naudan Picanha grillattujen avokadojen ja tomaattisalsan kera
Ainesosat
n. 700 g Naudan Picanhaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Grillatut avokadot
4 kpl syöntikypsiä avokadoja
Tomaatti-maissisalsa
250 g kirsikkatomaatteja
1 kpl maissintähkää
1 puntti lehtipersiljaa
1 kpl mietoa punaista chiliä
Avokado-dressing
2 kpl limeä
2 dl oliiviöljyä
1 dl sokeria
1 dl seesaminsiemeniä
suolaa ja mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
- Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 5 min ajan per puoli, ensin rasvapuoli alaspäin. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n. 20–25 min ajan. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa Picanhan paistipannulla paistaen n. 5 min ajan per puoli ja jatkamalla kypsennystä uunissa 180 asteessa n. 20–25 min ajan. Tarkista haluttu kypsyysaste paistomittarin avulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Viipaloi Picanha ohuiksi viipaleiksi.
Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.
Grillatut avokadot
- Halkaise avokadot ja poista siemenet.
- Grillaa avokadoja grillissä tai vaihtoehtoisesti uunissa grillivastuksella n. 5 min ajan.
Tomaatti-maissisalsa
- Irrota maissinjyvät terävän veitsen avulla tähkästä, paloittele kirsikkatomaatit ja viipaloi chili. Yhdistä ainekset ja pilko lehtipersilja joukkoon.
- Valmista kastike puristamalla limeistä mehut kulhoon. Lisää loput kastikeainekset joukkoon ja sekoita.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.