Facebook Instagram

 

LAATULIHAA KÄSITYÖN LEIMALLA

Haluamme tarjota mahdollisimman rehellistä ruokaa,
jonka laadusta ja mausta ei ole tingitty missään vaiheessa.
Sen takia Tamminen on lihanystävien ykkösvalinta.

 

TUOTTEET

Rotukarja Naudan Paistijauheliha 8 % 250g

valmistetaan vähärasvaisesta 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Jauhelihasta valmistuvat monipuolisesti niin kastikkeet, lihapyörykät, jauhelihapihvit kuin murekkeetkin.

Rotukarja Naudan Jauheliha 17 %
250 g

valmistetaan 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Jauhelihasta valmistuvat monipuolisesti niin kastikkeet, lihapyörykät, jauhelihapihvit kuin murekkeetkin.

Rotukarja Naudan Paistisuikale
300 g

valmistetaan 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Maustamattomat, paistovalmiit lihasuikaleet soveltuvat erinomaisesti haudutettavien pataruokien ja kastikkeiden valmistukseen.

Rotukarja Naudan Keittolihakuutio
400 g

valmistetaan käsityönä 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Maustamattomat, paistovalmiit lihakuutiot soveltuvat erinomaisesti haudutettavien pataruokien ja lihakeittojen valmistukseen.

Rotukarja Naudan Ulkofileepihvi
200 g

valmistetaan käsityönä 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Maustamaton ulkofileepihvi kypsennetään paistaen pannulla haluttuun kypsyysasteeseen.

Rotukarja Naudan Paahtopaistileike
360 g

valmistetaan käsityönä 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Paistovalmiiksi leikatut maustamattomat paahtopaistileikkeet kypsennetään paistaen pannulla.

Rotukarja Naudan Sisäpaistiviipale
500 g

valmistetaan käsityönä 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Paistovalmiiksi viipaloidut maustamattomat sisäpaistiviipaleet kypsennetään paistaen pannulla tai hauduttaen uunissa.

Rotukarja Naudan Jauhelihapihvi
2 kpl

valmistetaan 100 % suomalaisesta Rotukarja-naudanlihasta. Paistovalmiiksi muotoillut maustamattomat jauhelihapihvit kypsennetään paistaen pannulla ja soveltuvat käytettäviksi niin kasvis- tai vihanneslisukkeen kera kuin hampurilaisiinkin.

SELAA

 

Rotukarja naudan paahtopaistileike paahdettujen perunoiden ja kukkakaalin kera

 

AINESOSAT

360 g Rotukarja naudan paahtopaistileikettä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Paahdetut perunat

400 g pienikokoista esikeitettyä perunaa
1 oksa rosmariinia
2 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa myllystä

 

Kukkakaalilisuke

100 g romanesco kukkakaalia
100 g kukkakaalia
100 g lilaa kukkakaalia
1 pieni punasipuli
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja sokeria

 

Kermainen kastike

2 dl kermaa
1 dl vettä
2 rkl vehnäjauhoja
½ kasviliemikuutio
suolaa ja mustapippuria

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota paahtopaistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista leikkeet voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Paahdetut perunat

  1. Puolita esikeitetyt perunat.
  2. Paista perunoita paistinpannulla voin tai öljyn kera n. 5minuutin ajan kevyesti käännellen.
  3. Mausta rosmariinilla ja ripauksella suolaa.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Pilko kukkakaalit pieniksi paloiksi.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää kukkakaalit.
  3. Paista pienennetyt kukkakaalit paistinpannulla kevyesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
  4. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

 

Kermainen kastike

  1. Sekoita vesi ja vehnäjauhot kattilassa.
  2. Lisää kerma ja kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
  3. Jatka keittämistä n. 4 minuutin ajan.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset kookkaaseen astiaan.

 

Rotukarja naudan paistisuikale couscous salaatin kera

 

AINESOSAT

300 g Rotukarja naudan paistisuikaletta
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Helmicouscous

250 g helmicouscousta
1,5 l vettä
1 tl suolaa

 

Paahdettu broccolini & fenkoli lisuke

250 g fenkolia
250 g broccolinia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota paistisuikaleet huoneenlämpöön noin 20 minuutin ajaksi ennen valmistusta.
  2. Ruskista paistisuikaleita voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla kevyesti käännellen.
  3. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä, kunnes liha on kypsää ja mureaa.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Helmicouscous

  1. Keitä helmicouscousia suolatussa vedessä noin 12 minuutin ajan.
  2. Valuta ylimääräinen vesi siivilän läpi pois.
  3. Halutessasi voi sekoittaa ripauksen öljyä kypsän couscousin joukkoon.

 

Paahdettu broccolini & fenkoli lisuke

  1. Halkaise fenkoli, poista kanta ja kovat varret.
  2. Huuhtele ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  3. Ripottele suolaa pienityn fenkolin päälle ja anna maustua broccolinin valmistuksen ajan.
  4. Huuhtele ja kuivaa broccolinit.
  5. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää broccolinit pannulle.
  6. Paahda broccolinit paistinpannulla kevyesti käännellen n. 3- 5 minuutin ajan.
  7. Mausta ripauksella suolaa.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset ja koristele halutessasi seesaminsiemenillä, syötävillä kukilla ja rucolanversoilla. Tarjoile kastikkeena maustamatonta jugurttia, johon on lisätty ripaus suolaa.

 

Rotukarja naudan sisäpaistiviipale lämpimän sipulisalaatin kera

 

AINESOSAT

500 g Rotukarja naudan sisäpaistiviipaletta
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
3 dl lihalientä
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lämmin sipulisalaatti

2 kpl punasipuli
2 kpl keltasipuli
1 kpl hopeasipuli
200 g lehtikaalia
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota sisäpaistiviipaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Ruskista sisäpaistiviipaleita pienissä erissä, voin tai öljyn kera kuumalla paistinpannulla.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää lihaliemi paistiviipaleiden joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, tai kunnes liha on mureaa. Sekoita paistiviipaleita välillä, tarkista nesteen määrä ja lisää vettä tarvittaessa.
  5. Nosta kypsennetyt paistiviipaleet tarjoiluastiaan lihaliemen joukosta.
  6. Voit hauduttaa ruskistettuja paistiviipaleita viipaleita lihaliemen kera vaihtoehtoisesti uunivuoassa, 150-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.

 

Lämmin sipulisalaatti

  1. Kuori ja viipaloi sipulit.
  2. Asettele uunin kestävään vuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan.
  3. Huuhtele lehtikaali ja poista lehtien kova keskiosa. Leikkaa paloiksi. Voit käyttää myös valmiiksi pilkottua lehtikaalia.
  4. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla ja lisää pienitty lehtikaali pannulle.
  5. Paista kevyesti käännellen noin kahden minuutin ajan.
  6. Yhdistä paahdetut sipulit ja paistettu lehtikaali tarjoiluastiaan.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset ja koristele halutessasi kevätsipulilla ja punajuuren versoilla.

 

ROTUKARJA NAUDAN ULKOFILEETÄ PUNAVIINIKASTIKKEELLA

 

AINESOSAT

2 kpl Rotukarja naudan ulkofilepihviä
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Juureslisuke

4 kpl Maa-artisokkaa
2 kpl Juuripersiljaa
1 kpl Punasipulia
150 g Broccolinia
1 rkl oliiviöljyä

 

Punaviinikastike

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 kpl valkosipulinkynsi
Suolaa

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota ulkofilepihvit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Laita pihvit folioon vetäytymään noin viideksi minuutiksi ennen tarjoilua.

 

Juureslisuke

  1. Kuori maa-artisokat ja juuripersiljat. Paloittele juurekset ja punasipuli vuokaan.
  2. Pirskottele oliiviöljyä juuresten päälle ja paahda niitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
  3. Lisää lopuksi Broccolinit ja paahda vielä 10 minuutin ajan.

 

Punaviinikastike

  1. Pilko valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.

 

ROTUKARJA NAUDAN PAAHTOPAISTILEIKE KUKKAKAALIPYREEN KERA

 

AINESOSAT

360 g Rotukarja naudan paahtopaistileikettä
1 rkl voita paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Perunasose

400 g perunoita, jauhoisia
5 dl vettä
1 tl suolaa
30 g voita
1 dl maitoa

 

Kukkakaalipyree

500 g kukkakaalia
1 dl kermaa
1 dl kanalientä
1 dl voita

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota paahtopaistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Paista leikkeet voin kera kuumalla paistinpannulla noin kolmen minuutin ajan per puoli.
    Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Perunasose

  1. Kuori ja paloittele perunat lohkoiksi. Laita vesi kattilaan, lisää suola ja perunalohkot. Keitä kypsäksi.
  2. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat sauvasekoittimella voin ja maidon kera.

 

Kukkakaalipyree

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi ja sulata voi kattilassa. Lisää nuput voisulaan ja kuullota.
  2. Lisää kuullotetun kukkakaalin joukkoon kerma ja kanaliemi ja anna hautua kypsäksi.
  3. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
  4. Koristele annos esimerkiksi paistetuilla kantarelleilla ja kevätsipulilla.

 

Rotukarja naudan jauhelihapihvi cobb-salaatin kera

 

AINESOSAT

560 g (2 rs) Rotukarja naudan jauhelihapihvejä
1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Bulgur lisuke

3 dl burguria
6 dl vettä
suolaa

 

Cobb-salaatti

250 g värikkäitä miniluumutomaatteja
1 kpl romainesalaattia
1 kpl salottisipulia
1 kpl avokadoa
50 g sokerihernettä
80 g murennettua sinihomejuustoa
100 g pekonia

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota jauhelihapihvit huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit voin kera kuumalla paistinpannulla noin 3 – 5 minuutin ajan per puoli.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa kypsennetyt jauhelihapihvit kahteen osaan tarjoilua varten.

 

Bulgur lisuke

  1. Kiehauta suolattu vesi kattilassa.
  2. Lisää bulgur ja anna kiehua kannen alla noin 10 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
  3. Tarkista kypsennysaika pakkauksesta.

 

Cobb-salaatti

  1. Huuhtele ja kuivaa ainekset.
  2. Pienennä romainesalaatti repimällä kulhoon ja halkaise miniluumutomaatit joukkoon.
  3. Halkaise avokado ja poista kivi. Paloittele sisäosan hedelmäliha salaatin sekaan.
  4. Viipaloi salottisipuli ja lisää viipaleet sokeriherneiden ja sinihomejuuston kanssa salaattiin.
  5. Kuutioi pekoni ja paista se paistinpannulla kypsäksi. Lisää lopuksi salaatin joukkoon.

 

Kokoa tarjoiluannos yhdistämällä valmistetut ainekset ja tarjoile kastikkeena ranskankermaa, johon on lisätty hieman sinihomejuustomurua.