Facebook Instagram

 

TARJOAMME
KESÄN GRILLISESONKIIN
amerikkalaiseen tyyliin
käsityönä leikattuja ja viimeisteltyjä
kookkaita naudan- ja porsaanlihapihvejä.

 

TUOTTEET

Naudan Tomahawk Steak

valmistetaan amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä naudanlihasta. Kookas, luullinen pihvi sisältää pitkäksi jätetyn kylkiluun sekä luussa kiinni olevaa vähärasvaista ulkofilettä.

Naudan Flat Iron Steak

valmistetaan amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä 100 % suomalaisesta naudan lavasta, joka on luontaiselta koostumukseltaan isosyistä ja mureaa.

Naudan Flank Steak

valmistetaan amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä 100 % suomalaisesta naudan kupeesta. Pyöreähkö Flank Steak on väriltään tumman sävyistä ja omaa syvän, lihaisan maun.

Naudan Petite Tender

valmistetaan amerikkalaistyylisellä leikkuumenetelmällä 100 % suomalaisesta naudanlihasta. Petite tender on erityisen murea ja maukas naudan lavan osa.

Porsaan RUB Neck Steak

valmistetaan 100 % suomalaisesta porsaan niskasta eli kasslerista. Kassler on erityisen maukasta ja mureaa sen luontaisesti sisältämän
rasvan ansiosta.

Porsaan Brisket Steak

valmistetaan 100 % suomalaisesta porsaan rinnasta. Amerikkalaistyylinen kookas, valmiiksi maustettu pihvi on koostumukseltaan mehukasta
ja mureaa.

Porsaan Tomahawk Steak

valmistetaan 100 % suomalaisesta porsaanlihasta. Kookas, luullinen pihvi sisältää pitkäksi jätetyn kylkiluun sekä luussa kiinni olevaa ulkofilettä makurasvareunan kera.

SELAA

Reseptit

Kokeile herkullisia reseptejämme kesän grillaushetkiin!

 

NAUDAN TOMAHAWK STEAK, JALAPENOPIKKELSSI JA AVOKADOSALAATTI

 

AINESOSAT

n. 1,2 kg  Tomahawk Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Jalapenopikkelssi
3 dl valk. balsamico viinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
3 rkl sokeria
1 tl mustapippuria
1 tl korianterinsiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl sinapinsiemeniä
1 tl kuminaa
2 tl suolaa
¼ punttia tuoretta korianteria
10–15 jalapenoa
2 porkkanaa

 

Salaatti
2 avokadoa
2 esikeitettyä maissintähkää
½ kukkakaali
3 dl kermaviiliä
1 sitruuna
1 tl sokeria
1 tl sormisuolaa

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä n. 10 min. ajan per puoli. Jatka kypsennystä miedommalla lämmöllä vielä n.10 min. ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi. Viipaloi Tomahawk Steak ohuiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Jalapenopikkelssi

  1. Laita kasariin kaikki muut aineet paitsi tuore korianteri, porkkanat ja jalapenot.
  2. Kiehauta viiden minuutin ajan ja jäähdytä liemi.
  3. Viipaloi porkkanat, jalapenot sekä tuore korianteri ja lisää ne jäähtyneeseen liemeen.
  4. Anna pikkelssin maustua jääkaapissa kuusi tuntia ennen tarjoilua.

 

Avocadosalaatti

  1. Viipaloi avokadot ja kukkakaali, irrota maissinjyvät tähkästä. Laita ainekset kulhoon.
  2. Valmista kastike salaattiin sekoittamalla kermaviili, sitruunamehu, suola ja sokeri.
  3. Lisää kastike salaatin joukkoon ja sekoita.

 

PORSAAN TOMAHAWK STEAK, KUKKAKAALILISUKE JA
CHORIZOVOI

 

AINESOSAT

n. 500 g Porsaan Tomahawk Steakia
suolaa tarvittaessa, tarkista maku

 

Kukkakaalilisuke
1 pieni kukkakaali
4 kpl salottisipulia
200 g herkkusieniä
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Chorizo-voi
300 g suolatonta voita
150 g voimakasta chorizomakkaraa
1 tl savustettua
paprikajauhetta
1 valkosipulin kynsi

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa kyljyksiä käännellen grillissä n. 15–20 minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n.10 minuutiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Kukkakaalilisuke

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi, viipaloi salottisipulit sekä herkkusienet.
  2. Asettele ainekset uuninkestävään vuokaan. Paahda 180-asteisessa uunissa n. 15–20 minuutin ajan.
  3. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

Chorizo-voi

  1. Pilko chorizo pieniksi kuutioiksi, paista ne pannulla rapeiksi ja jäähdytä.
  2. Lisää joukkoon paprikajauhe ja valkosipuli.
  3. Laita seos pöytämikseriin ja lisää pehmeä voi joukkoon. Aja tasaiseksi massaksi.
  4. Muotoile massa pötköksi leivinpaperilla ja laita se jääkaappiin tunniksi vetäytymään. Leikkaa jähmettyneestä voipötköstä kiekkoja.

 

PORSAAN RUB NECK STEAK, FRITEERATTU SALAATTI JA MAUSTEKASTIKE

 

AINESOSAT

n. 600 g Porsaan RUB Neck Steakia

 

Friteerattu salaatti
300 g lootusjuurta
200 g sokerihernettä
1 puntti lehtikaalia
1 l rypsiöljyä friteeraukseen
suolaa ja valkopippuria myllystä

 

Mausteinen kastike
8 dl lihalientä
2 dl soijakastiketta
200 g ruokosokeria
10 kpl tähtianista
5 kpl valkosipulin kynttä
2 kpl chiliä
1 puntti korianteria

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  2. Grillaa pihviä käännellen grillissä n. 18 – 20 minuutin ajan.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi.
  4. Leikkaa kypsennetty RUB Neck Steak neljään osaan.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Friteerattu salaatti

  1. Kuori lootusjuuri ja leikkaa siitä ohuita siivuja. Puolita sokeriherneet, paloittele lehtikaali ja poista keskiosa lehdistä.
  2. Kuumenna rypsiöljy 145 asteiseksi. Friteeraa öljyssä ensin lootusjuuri siivuja n. 6 minuutin ajan. Nosta siivut talouspaperin päälle kuivumaan.
  3. Friteeraa seuraavaksi lehtikaalin paloja n. 2 minuutin ajan ja nosta ne myös talouspaperin päälle kuivumaan.
  4. Friteeraa lopuksi sokeriherneitä n. 1 minuutin ajan ja nosta talouspaperin päälle. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

 

Mausteinen kastike

  1. Kaada lihaliemi kasariin ja lisää joukkoon pilkottu chili, tähtianikset sekä valkosipulit. Anna hautua n. 10 minuutin ajan.
  2. Lisää ruokosokeri ja soijakastike. Jatka haudutusta miedolla lämmöllä n. 20 minuutin ajan.
  3. Lisää kastikkeeseen lopuksi pienitty korianteri. Vinkki: voit halutessasi hauduttaa kypsennettyjä pihvejä kastikkeessa.

 

NAUDAN FLAT IRON STEAK JA LIME-MELONISALAATTI

 

AINESOSAT

n. 500 g Naudan Flat Iron Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Lime-melonisalaatti
2 tl oliiviöljyä
1 lime
1tl sokeria
½ pieni vesimeloni
¼ puntti minttua
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa korkealla lämmöllä  noin 3–5 min. ajan per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n. 10 minuutiksi.
  4. Viipaloi Flat Iron Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Lime-melonisalaatti

  1. Pese lime huolellisesti, halkaise ja purista mehu pieneen astiaan. Lisää mehun joukkoon oliiviöljy, sokeri ja mustapippuria.
  2. Leikkaa jäljelle jääneestä limen kuoresta sekä mintun lehdistä ohuita suikaleita. Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Lisää lime- ja minttusuikaleet melonikuutioiden joukkoon.
  3. Kaada limemarinadi melonikuutioiden päälle ja lisää lopuksi suolaa maun mukaan.

 

NAUDAN FLANK STEAK JA PANZANELLASALAATTI

 

AINESOSAT

n. 500 g Naudan Flank Steakia
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Panzanellasalaatti
1 puntti basilikaa
2 siivua vaaleaa leipää
5 tomaattia
1 dl pestokastiketta
2 rkl suolapähkinämurua

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihaa tai paista paistinpannulla korkealla lämmöllä noin 5-7 min. ajan per puoli. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.
  4. Viipaloi Flank Steak ohuiksi viipaleiksi lihassyiden suunnan vastaisesti.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät ja laitteet vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Panzanellasalaatti

  1. Pese ja leikkaa tomaatit lohkoiksi kulhoon.
  2. Rouhi leipä pieneksi ja lisää tomaattien joukkoon yhdessä revityn basilikan ja pestokastikkeen kera.
  3. Sekoita salaatti huolellisesti ja koristele annos suolapähkinämurulla.

 

PORSAAN BRISKET STEAK KAALILISUKKEELLA JA KORIANTERIKASTIKKEELLA

 

AINESOSAT

n. 500 g Porsaan Brisket Steakia
suolaa tarvittaessa, tarkista maku

 

Kaalilisuke
300 g kukkakaalia
300 g valkokaalia
2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa, sokeria ja valkopippuria myllystä

 

Korianterikastike
2 dl ruokaöljyä
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
2 rkl ananasmehua
!/2 punttia korianteria hienonnettuna
1  puristettu valkosipulinkynsi
suolaa maun mukaan

 

VALMISTUSOHJE

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
  2. Grillaa pihviä käännellen grillissä n. 15–20 minuutin ajan. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  3. Kääri liha kypsennyksen jälkeen löyhästi folioon vetäytymään n.10 minuutiksi.
  4. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi.

Huomioi, että tuotteen koko, kypsennyslämpötila sekä erilaiset valmistusmenetelmät vaikuttavat tuotteen kypsennysaikoihin.

 

Kaalilisuke

  1. Paloittele kukkakaali nupuiksi ja viipaloi valkokaali viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi tai kuumakestoinen ruokaöljy paistinpannulla ja lisää kaalit.
  3. Paista kukka- ja valkokaalia paistinpannulla kevyesti käännellen n. 5 minuutin ajan.
  4. Mausta ripauksella suolaa,sokeria ja valkopippuria.

 

Korianterikastike

  1. Riko kananmuna kapeaan ja korkeaan astiaan siten, että keltuainen jää ehjäksi. Lisää ruokaöljy ja valkoviinietikka joukkoon.
  2. Paina sauvasekoitin astian pohjalle ja käynnistä. Laske ja nosta sauvasekoitin kertaalleen astiassa noin 15–20 sekuntia kestävän sekoituksen aikana.
  3. Majoneesi on valmista, kun seos on kiiltävää ja paksua. Huomioi, että majoneesiin käytettävien aineksien tulee olla huoneenlämpöisiä.
  4. Lisää lopuksi pienitty korianteri, valkosipuli ja ananasmehu majoneesin sekaan kevyesti sekoittaen.