Facebook Instagram

 

 

MAKU, MUREUS JA LUMO

Dry Aged -tuotteet johdattavat
makumatkalle lumoavaan maailmaan.
Pitkä raakakypsytys antaa pihveille
ainutlaatuisen mureuden sekä
aidon, vivahteikkaan aromin.
Yksinkertaisesti maukasta.

 

TUOTTEET

New York Strip Steak

Klassikkopihvi, luuton New York Strip Steak leikataan käsityönä antibiootittomasti ja gmo-vapaasti tuotetusta Rotukarja naudan ulkofileestä, sisältäen mehukkuutta korostavan makurasvareunuksen. New York Strip Steak on täydellinen valinta pihvin luontaisen hienostuneen koostumuksen ja aromikkaan maun ansiosta.

Rib Eye Steak

Klassikkopihvi, luuton Rib Eye Steak leikataan käsityönä antibiootittomasti ja gmo-vapaasti tuotetusta Rotukarja naudan fileeselän etuosasta, sisältäen ulkofileen sydänosion. Rib Eye Steak on täydellinen valinta pihvin luontaisesti sisältämän, koostumusta pehmentävän ja mehukkuutta korostavan makurasvan ansiosta.

SELAA

Dry Aged -tuotteet valmistetaan taitaen ainutlaatuisella ja perinteisellä raakakypsytysmenetelmällä.
Käsityönä leikattuja, tarkoin valikoituja naudan arvo-osia ikäännytetään kontrolloiduissa olosuhteissa pitkäkestoisesti raakakypsyttämällä. Kypsytyksen aikana lihasta haihtuu luontaista kosteutta suojaavan rasvakerroksen kuivuessa. Lihan mureutuessa sen sävy syventyy ja maku tiivistyy intensiivisen aromikkaaksi.

 

 

Ohjeet

 

Kypsennysasteet:

 

Valmistusvinkki:

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Paista pihviä kuumalla paistinpannulla kuumakestoisen öljyn ja rasvanseoksessa noin kahden minuutin ajan per puoli. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa pihvin kuumassa grillissä grillaten noin kahden minuutin ajan per puoli, tai kunnes lihan sisälämpötila on haluttu. Mausta pihvi lopuksi ripauksella sormisuolaa, ja halutessasi rouhi mustapippuria myllystä. Kääri pihvi kypsennyksen jälkeen folioon vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi ennen tarjoilua.

Grillausvinkki:

Sudi pihvin molemmille puolille kuumakestoista öljyä, joka estää lihan tarttumisen grilliin.

 

 Punaviinikastike

 

AINESOSAT

2 dl punaviiniä
1 dl lihalientä
2 rkl voita
1 pieni salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
suolaa

 

VALMISTUSOHJE

  1.  Pilko salottisipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi paloiksi ja kuullota voin kanssa kattilassa.
  2. Lisää punaviini sekä lihaliemi kattilaan. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet nesteistä.
  3. Siivilöi kastike ja mausta suolalla. Halutessasi, voit lisätä vielä ruokalusikallisen voita kastikkeeseen kiiltoa tuomaan.

 

VINKKI: Punaviinikastikkeen voi muuntaa helposti esimerkiksi lisäämällä siihen yrttejä valmistusvaiheessa.

 

 Bearnaisekastike

 

AINESOSAT

150 g voita
3 kpl kananmunan keltuaista
1 dl vettä
1 pieni salottisipuli
2 rkl valkoviinietikkaa
3 kpl valkopippuria
kuivattua tai tuoretta rakuunaa

 

VALMISTUSOHJE

  1. Yhdistä vesi, hienonnettu sipuli, valkoviinietikka ja pippurit kasariin. Kiehauta ja anna keittyä hiljalleen, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Siirrä mausteliemi hetkeksi jäähtymään.
  2. Sulata voi.
  3. Lisää mausteliemi munakeltuaisten joukkoon ja kuumenna vesihauteessa koko ajan sekoittaen voimakkaasti.
  4. Seoksen saostuessa lisää sulatettu voi aluksi tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana joukkoon, yhä voimakkaasti sekoittaen.
  5. Mausta lopuksi maun mukaan rakuunalla.

 

 Romesco-kastike

 

AINESOSAT

1 viipale paahdettua vaaleaa leipää
1 punainen paprika
1 tomaatti
15 kpl kuorittuja manteleita
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl chilijauhetta tai cayennepippuria
1/4 tl suolaa
1/4 tl sokeria
mustapippuria myllystä

 

VALMISTUSOHJE

  1.  Huuhtele paprika, halkaise ja poista siitä siemenet. Paloittele paprika ja tomaatti kuutioiksi.
  2. Laita aineksista paahdettu ja pienennetty leipä, paprika, tomaatti, mantelit ja valkosipulinkynsi tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi massaksi yhdessä punaviinietikan ja mausteiden kanssa. 
  3. Lisää lopuksi oliiviöljy ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja viimeistele rouhimalla mustapippuria myllystä.