Facebook Instagram

 

 

Kotimaista laatua jouluun

Parhain joulu koostuu perinteistä ja tunnelmasta, tarjoten aikaa yhdessäoloon. Toivotamme herkullista joulun aikaa,
jonka juhlapöydän kruunaa 100 % suomalainen
joulukinkku.

 

TUOTTEET

Luomu Juhlakinkku, potkalla
n. 7 kg

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luullinen tuoresuolattu juhlakinkku. Valmiiksi verkotettu juhlakinkku sisältää pyöristetyn potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Luomu A’la Tamminen, luuton erikoiskinkku n. 5,7 kg

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu erikoiskinkku, joka valmistetaan sisä- ja ulkopaistista sisältäen potkalihan. Valmiiksi verkotettu erikoiskinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Luomu Pikkukinkku, luuton
n. 2,5 kg

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Tunnelmallisiin yhdessäolohetkiin.

Perinteinen joulukinkku
n. 12 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luullinen tuoresuolattu perinteinen joulukinkku. Kookas kinkku sisältää potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Juhlakinkku, potkalla
n. 7 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luullinen tuoresuolattu juhlakinkku. Valmiiksi verkotettu juhlakinkku sisältää pyöristetyn potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

A’la Tamminen, luuton erikoiskinkku
n. 5,7 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu erikoiskinkku, joka valmistetaan sisä- ja ulkopaistista sisältäen potkalihan. Valmiiksi verkotettu A'la Tamminen erikoiskinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Pikkukinkku, Luuton
n. 4 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Tunnelmallisiin yhdessäolohetkiin.

Pikkukinkku, luuton
n. 3 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Tunnelmallisiin yhdessäolohetkiin.

Pikkukinkku, luuton
n. 1,5 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty, luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Tunnelmallisiin yhdessäolohetkiin.

Luomu pikkukinkku, luuton
n. 2,5 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta käsityönä leikattu, luuton, harmaasuolattu pakaste pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Sulatettava ennen kypsennystä.

Pikkukinkku, luuton
n. 2,5 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta porsaanlihasta käsityönä leikattu, luuton, harmaasuolattu pakaste pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa. Sulatettava ennen kypsennystä.

Kypsä Joulukinkku
n. 2,5 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta perinteisin menetelmin käsityönä valmistettu, verkotettu ja valmiiksi kypsennetty maukas joulukinkku. Voidaan nauttia viipaloituna ruokaisien lisukkeiden kera tai leivänpäällisenä.

Kypsä jälkiuunikinkku
n. 1,0 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta perinteisin menetelmin käsityönä valmistettu, savusaunan jälkilämmöissä kypsytetty pikkukinkku. Voidaan nauttia viipaloituna ruokaisien lisukkeiden kera tai leivänpäällisenä.

Joulukinkkupala
n. 500 g

100 % suomalaisesta porsaanlihasta perinteisin menetelmin käsityönä valmistettu, valmiiksi kypsennetty maukas joulukinkkupala. Voidaan nauttia viipaloituna ruokaisien lisukkeiden kera tai leivänpäällisenä.

Kypsä Luomu Joulufileeviipale
300 g

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta perinteisin menetelmin käsityönä valmistettu murearakenteinen ja paksuksi viipaleiksi viipaloitu ulkofileeviipale. Voidaan nauttia ruokaisien lisukkeiden kera tai leivänpäällisenä.

Kypsä Joulukinkkuviipale
400 g

100 % suomalaisesta porsaanlihasta perinteisin menetelmin käsityönä valmistettu ja paksuiksi viipaleiksi viipaloitu, maukas ja murea kinkkuviipale. Voidaan nauttia ruokaisien lisukkeiden kera tai leivänpäällisenä.

SELAA

Osallistu arvontaan ja voita Tamminen -tuotelahjakortti!

Kerrothan meille, mikä 100-prosenttisesti suomalaisista kinkuistamme kruunaa joulun juhlapöydän ja osallistu arvontaan alla olevalla lomakkeella. Osallistuneiden kesken arvotaan yhteensä kolme kappaletta Tamminen-tuotelahjakortteja, arvoltaan 100 €/kpl. Tuotelahjakortti käy maksuvälineenä Tamminen tuotteiden kohdalla, niitä myyvissä Keskon tai SOK:n liikkeissä.

Osallistumisaika 14.11. – 11.12.2022.
Arvonta suoritetaan 12.12.2022, jonka jälkeen Tamminen-tuotelahjakortit lähetetään voittajille postitse.
Lisätietoja arvonnasta ja palkinnoista  arvonnan säännöissä.

  Osallistumalla hyväksyt arvonnan säännöt

  Ohjeet

   

  Sulatus

  Pakastettu kinkku sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi kinkku on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulamisaikaan vaikuttaa kinkun koko. Pienemmät, muutamien kilojen painoiset kinkut sulavat noin kahdessa vuorokaudessa, kun taasen kookkaammille kinkuille vaaditaan jopa viiden vuorokauden pituinen sulamisaika. Kinkkua sulatettaessa jääkaapissa, kannattaa se asettaa erillisen astian päälle, jotta sulatuksen yhteydessä mahdollisesti muodostuvat nesteet eivät likaa jääkaappia. Kinkku tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

   

  Esivalmistelu

  Suosittelemme käyttämään kinkun esivalmistelun ja kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee. Ota kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista ja poista se myyntipakkauksestaan. Älä kuitenkaan poista kinkun mahdollisesti sisältämää verkkoa. Aseta lämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittarin kärki osu luuhun ja nosta kinkun sisälämpötilaa huoneenlämmössä ennen sen kypsentämistä. Tarkkaile lämpömittarin avulla kinkun sisälämpötilaa, jonka tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Kinkun sisälämpötilan nousu 10 -asteiseksi kestää noin tunnin/kilo. Kun sopiva sisälämpötila on saavutettu, aloitetaan kinkun kypsennys.

   

  Kypsentäminen

  Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kauttaaltaan kuivaksi. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittarin kärki osu luuhun. Suosittelemme käyttämään paistopussia kinkun valmistuksen yhteydessä. Paistopussia käytettäessä kinkku asetetaan paistopussiin nahkapuoli ylöspäin. Halutessasi, voit kypsentää kinkun ilman paistopussissa. Aseta kinkku (paistopussissa tai ilman) nahkapuoli ylöspäin uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Pelti kerää tarvittaessa kinkusta kypsennyksen aikana luontaisesti poistuvia nesteitä ja rasvaa. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistiliemen. Mikäli et ole käyttänyt paistopussia, lisää paistopellille paiston aikana sen verran vettä, ettei kypsennyksen yhteydessä kinkusta luontaisesti poistuva neste ja rasva kuivu paistopeltiin kiinni. Paista kinkkua noin puoli tuntia 200 asteessa. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen (kiertoilmauunissa +80 astetta) ja jatka paistamista, kunnes kinkun sisälämpötila on vähintään 75 -astetta, jolloin kinkku on kypsä. Sisälämpötilaltaan 75 -asteinen kinkku on koostumukseltaan kiinteä ja mehevä. 85 -asteinen ylikypsä kinkku puolestaan on koostumukseltaan kuivahko ja murea. Kinkun sisälämpötilan valintaan vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset. Kinkun kokonaispaistoaika on arviolta noin tunti/kilo.

   

  Perinteinen kuorrutus

  Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Sivele kinkun pintaan tasaisesti ohut sinappikerros ja sirottele sinapin päälle korppujauhoja. Kypsennä kuorrutettua kinkkua uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

   

  Kuorruta uudella twistillä

  Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Sivele kinkun pintaan ohut kerros pestokastiketta ja muotoile pestokastikkeen päälle ruudukko kaulitusta ja ohuiksi suikaleiksi leikatusta ruistaikinasta. Koristele ruudukko painelemalla ruudukon päälle piparkakkumuotilla taikinasta muotoiltuja kuvioita. Kypsennä kuorrutettua kinkkua uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

   

  Kastike

  Ota kinkunpaistolientä talteen siivilöitynä kylmään kattilaan ja jäähdytä se. Kuori jäähtyneestä liemestä pinnalle muodostunut rasva pois ja tarkista liemen suolaisuus maistamalla. Paistoliemessä on yleensä riittävästi suolaa, joten kastikkeeseen ei välttämättä enää tarvitse lisätä sitä. Mikäli liemi on liian suolaista, voi lisätä siihen tarvittaessa sokeroimatonta omenamehua tai kermaa. Suurusta seos nopeasti kiehauttamalla.