Facebook Instagram

 

 

Kotimaista laatua jouluun

Parhain joulu koostuu perinteistä ja tunnelmasta, tarjoten aikaa yhdessäoloon. Toivotamme herkullista joulun aikaa,
jonka juhlapöydän kruunaa 100 % suomalainen
joulukinkku.

 

TUOTTEET

Luomu Pikkukinkku, luuton
n. 2,5 kg

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Luomu pikkukinkku, luuton
n. 2,5 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luuton harmaasuolattu pakaste pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Luomu A’la Tamminen, luuton erikoiskinkku n. 5,7 kg

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu erikoiskinkku, joka valmistetaan sisä- ja ulkopaistista sisältäen potkalihan. Valmiiksi verkotettu A'la Tamminen erikoiskinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Luomu Juhlakinkku, potkalla
n. 7 kg

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luullinen tuoresuolattu juhlakinkku. Valmiiksi verkotettu juhlakinkku sisältää pyöristetyn potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Luomu Juhlakinkku, potkalla
n. 7 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta luomuporsaanlihasta valmistettu luullinen harmaasuolattu pakaste juhlakinkku. Valmiiksi verkotettu juhlakinkku sisältää pyöristetyn potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Pikkukinkku, luuton
n. 1,5 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Pikkukinkku, luuton
n. 3 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Pikkukinkku, Luuton
n. 4 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

A’la Tamminen, luuton erikoiskinkku
n. 5,7 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luuton tuoresuolattu erikoiskinkku, joka valmistetaan sisä- ja ulkopaistista sisältäen potkalihan. Valmiiksi verkotettu A'la Tamminen erikoiskinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

Juhlakinkku, potkalla
n. 7 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luullinen tuoresuolattu juhlakinkku. Valmiiksi verkotettu juhlakinkku sisältää pyöristetyn potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Juhlakinkku, potkalla
n. 7 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luullinen harmaasuolattu pakaste juhlakinkku. Valmiiksi verkotettu juhlakinkku sisältää pyöristetyn potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Perinteinen joulukinkku
n. 12 kg

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luullinen tuoresuolattu perinteinen joulukinkku. Kookas kinkku sisältää potkaluun sekä päälliosassa nahkaa ja luontaista silavaa.

Pikkukinkku, luuton
n. 2,5 kg PAKASTE

100 % suomalaisesta porsaanlihasta valmistettu luuton harmaasuolattu pakaste pikkukinkku. Valmiiksi verkotettu pikkukinkku sisältää päälliosassa nahkaa sekä luontaista silavaa.

SELAA

Osallistu arvontaan ja voita Tamminen -tuotelahjakortti!

Kerrothan meille, mikä 100 % suomalaisista kinkuistamme kruunaa joulun juhlapöydän ja osallistu arvontaan alla olevalla lomakkeella. Osallistuneiden kesken arvotaan yhteensä kolme kappaletta Tamminen-tuotelahjakortteja, arvoltaan 50 €/kpl. Tuotelahjakortti käy maksuvälineenä Tamminen tuotteiden kohdalla, niitä myyvissä liikkeissä.

Osallistumisaika 23.11. – 6.12.2020. Arvonta suoritetaan 7.12.2020 ja
voittajiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä.









Osallistumalla hyväksyt arvonnan säännöt.

Ohjeet

 

Sulatus

Pakastettu kinkku sulatetaan hitaasti omassa pakkauksessaan enintään + 6 asteisessa jääkaapissa ennen sen kypsentämistä. Mitä kookkaampi kinkku on kyseessä, sitä kauemmin tulee varata aikaa sulatukseen. Sulamisaikaan vaikuttaa kinkun koko. Pienemmät, muutamien kilojen painoiset kinkut sulavat noin kahdessa vuorokaudessa, kun taasen kookkaammille kinkuille vaaditaan jopa viiden vuorokauden pituinen sulamisaika. Kinkkua sulatettaessa jääkaapissa, kannattaa se asettaa erillisen astian päälle, jotta sulatuksen yhteydessä mahdollisesti muodostuvat nesteet eivät likaa jääkaappia. Kinkku tulee kypsentää mahdollisimman pian sulatuksen jälkeen.

 

Esivalmistelu

Suosittelemme käyttämään kinkun esivalmistelun ja kypsennyksen yhteydessä lihalämpömittaria, jonka mittausalue on  0-110 astetta. Lihalämpömittarin toimivuus tarkistetaan asettamalla se kuumaan veteen esimerkiksi vesilasiin. Mittari toimii, jos lämpötila nousee. Ota kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista ja poista se myyntipakkauksestaan. Älä kuitenkaan poista kinkun mahdollisesti sisältämää verkkoa. Aseta lämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittarin kärki osu luuhun ja nosta kinkun sisälämpötilaa huoneenlämmössä ennen sen kypsentämistä. Tarkkaile lämpömittarin avulla kinkun sisälämpötilaa, jonka tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Kinkun sisälämpötilan nousu 10 -asteiseksi kestää noin tunnin/kilo. Kun sopiva sisälämpötila on saavutettu, aloitetaan kinkun kypsennys.

 

Kypsentäminen

Pyyhi kinkun pinta talouspaperilla kauttaaltaan kuivaksi. Työnnä lihalämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, ettei mittarin kärki osu luuhun. Suosittelemme käyttämään paistopussia kinkun valmistuksen yhteydessä. Paistopussia käytettäessä kinkku asetetaan paistopussiin nahkapuoli ylöspäin. Halutessasi, voit kypsentää kinkun ilman paistopussissa. Aseta kinkku (paistopussissa tai ilman) nahkapuoli ylöspäin uuniritilälle. Laita ritilän alle korkeareunainen paistopelti, johon on lisätty hieman vettä. Pelti kerää tarvittaessa kinkusta kypsennyksen aikana luontaisesti poistuvia nesteitä ja rasvaa. Paistopussia käytettäessä, pussi suojaa uunia kypsennyksen yhteydessä syntyviltä roiskeilta ja kerää paistiliemen. Mikäli et ole käyttänyt paistopussia, lisää paistopellille paiston aikana sen verran vettä, ettei kypsennyksen yhteydessä kinkusta luontaisesti poistuva neste ja rasva kuivu paistopeltiin kiinni. Paista kinkkua noin puoli tuntia 200 asteessa. Laske uunin lämpötila 110 asteeseen (kiertoilmauunissa +80 astetta) ja jatka paistamista, kunnes kinkun sisälämpötila on vähintään 75 -astetta, jolloin kinkku on kypsä. Sisälämpötilaltaan 75 -asteinen kinkku on koostumukseltaan kiinteä ja mehevä. 85 -asteinen ylikypsä kinkku puolestaan on koostumukseltaan kuivahko ja murea. Kinkun sisälämpötilan valintaan vaikuttavat henkilökohtaiset mieltymykset. Kinkun kokonaispaistoaika on arviolta noin tunti/kilo.

 

Perinteinen kuorrutus

Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Sivele kinkun pintaan tasaisesti ohut sinappikerros ja sirottele sinapin päälle korppujauhoja. Kypsennä kuorrutettua kinkkua uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

 

Kuorruta uudella twistillä

Kinkun päällä oleva verkko on helpointa poistaa, kun kinkku on hieman jäähtynyt. Poista myös nahka ja haluamasi määrä silavaa. Sivele kinkun pintaan ohut kerros pestokastiketta ja muotoile pestokastikkeen päälle ruudukko kaulitusta ja ohuiksi suikaleiksi leikatusta ruistaikinasta. Koristele ruudukko painelemalla ruudukon päälle piparkakkumuotilla taikinasta muotoiltuja kuvioita. Kypsennä kuorrutettua kinkkua uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

 

Kastike

Ota kinkunpaistolientä talteen siivilöitynä kylmään kattilaan ja jäähdytä se. Kuori jäähtyneestä liemestä pinnalle muodostunut rasva pois ja tarkista liemen suolaisuus maistamalla. Paistoliemessä on yleensä riittävästi suolaa, joten kastikkeeseen ei välttämättä enää tarvitse lisätä sitä. Mikäli liemi on liian suolaista, voi lisätä siihen tarvittaessa sokeroimatonta omenamehua tai kermaa. Suurusta seos nopeasti kiehauttamalla.