Paneroidut jauhelihapihvit bataattimuusin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
JauhelihatuotteetAinesosat
1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -jauhelihapihvi paneroitu, 330 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Bataattimuusi
1 keskikokoinen bataatti
1 kasvisliemikuutio
1 rkl voita
suolaa maun mukaan
Paistetut sokeriherneet
150 g sokeriherneitä
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota jauhelihapihvit huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista pihvit kuumakestoisen öljyn/voin kera kuumalla paistinpannulla noin 4– 5 minuutin ajan per puoli.
Huomioithan, että jauhelihapihvit sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.
Bataattimuusi
- Pese, kuori ja paloittele bataatti.
- Laita bataatinpalat kattilaan ja lisää niiden päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio joukkoon.
- Keitä paloja kiehuvassa keitinvedessä noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Valuta keitinvettä erilliseen astiaan noin 1yhden desilitran verran. Kaada loput pois.
- Soseuta bataatit sauvasekoittimen avulla, lisäten talteen otettua keitinvettä joukkoon, kunnes seos on mieluista paksuudeltaan.
- Lisää muusiin voi ja sekoita huolellisesti.
- Mausta tarvittaessa suolalla maun mukaan.
Paistetut sokeriherneet
- Huuhtele sokeriherneet ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen.
- Paista sokeriherneitä kevyesti käännellen kuumakestoisen öljyn/voin kera kuumalla paistinpannulla noin 4– 5 minuutin ajan.