Paneroidut jauhelihapihvit bataattimuusin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

1 rs Tamminen Hetkessä hyvä -jauhelihapihvi paneroitu, 330 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Bataattimuusi

1 keskikokoinen bataatti
1 kasvisliemikuutio
1 rkl voita
suolaa maun mukaan

 

Paistetut sokeriherneet

150 g sokeriherneitä
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota jauhelihapihvit huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista pihvit kuumakestoisen öljyn/voin kera kuumalla paistinpannulla noin 4– 5 minuutin ajan per puoli.
    Huomioithan, että jauhelihapihvit sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

Bataattimuusi

  1. Pese, kuori ja paloittele bataatti.
  2. Laita bataatinpalat kattilaan ja lisää niiden päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Lisää kasvisliemikuutio joukkoon.
  3. Keitä paloja kiehuvassa keitinvedessä noin 15 minuutin ajan, kunnes ne ovat pehmenneet.
  4. Valuta keitinvettä erilliseen astiaan noin 1yhden desilitran verran. Kaada loput pois.
  5. Soseuta bataatit sauvasekoittimen avulla, lisäten talteen otettua keitinvettä joukkoon, kunnes seos on mieluista paksuudeltaan.
  6. Lisää muusiin voi ja sekoita huolellisesti.
  7. Mausta tarvittaessa suolalla maun mukaan.

 

Paistetut sokeriherneet

  1. Huuhtele sokeriherneet ja kuivaa ne kevyesti talouspaperilla painellen.
  2. Paista sokeriherneitä kevyesti käännellen kuumakestoisen öljyn/voin kera kuumalla paistinpannulla noin 4– 5 minuutin ajan.