Paneroidut lihapyörykät juustomakaronin kera

Valmistusaika

Max 30 min

Hlömäärä

3-4 hlöä

Tuoteryhmä

Jauhelihatuotteet

Ainesosat

Tamminen Hetkessä hyvä lihapyörykkä paneroitu, 400 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen

 

Mac & Cheese-paistos

200 g makaronia keitettynä
3 dl ruokakermaa
150 g cheddar juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä

 

Tomaattisalsa

4 tomaattia
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa koristeluun
suolaa maun mukaan

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
  2. Paista lihapyöryköitä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa noin 10-15 minuutin ajan kevyesti käännellen.
    Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.

 

Mac & Cheese-paistos

  1. Keitä makaroni kypsäksi valmistajan ohjeiden mukaan. Kaada keitinvesi pois kypsennetyistä makaroneista.
  2. Lisää kattilaan makaronien joukkoon kerma ja 2/3 juustoraasteesta kevyesti sekoittaen.
  3. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Kaada massa uunivuokaan ja ripottele loppu juustoraaste makaronimassan päälle.
  5. Paista 225 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes paistoksen pinta on hieman ruskistunut.

 

Tomaattisalsa

  1. Huuhtele tomaatit ja kuivaa ne kevyesti talouspaperiin. Kuori sipuli.
  2. Kuutioi tomaatit ja viipaloi sipuli. Yhdistä ainekset kulhoon.
  3. Lisää oliiviöljy joukkoon kevyesti sekoittaen.
  4. Mausta suolalla maun mukaan ja viimeistele annos tuoreilla basilikan lehdillä.