Paneroidut lihapyörykät juustomakaronin kera
Valmistusaika
Max 30 minHlömäärä
3-4 hlöäTuoteryhmä
JauhelihatuotteetAinesosat
Tamminen Hetkessä hyvä lihapyörykkä paneroitu, 400 g
1-2 rkl voita tai kuumakestoista ruokaöljyä paistamiseen
Mac & Cheese-paistos
200 g makaronia keitettynä
3 dl ruokakermaa
150 g cheddar juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
Tomaattisalsa
4 tomaattia
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
Tuoretta basilikaa koristeluun
suolaa maun mukaan
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistusta.
- Paista lihapyöryköitä paistinpannulla kohtalaisella lämmöllä kuumakestoisen öljyn tai kuumakestoisen öljyn ja voin seoksessa noin 10-15 minuutin ajan kevyesti käännellen.
Huomioithan, että lihapyörykät sisältävät valmiiksi ainesosissaan mausteita ja suolaa.
Mac & Cheese-paistos
- Keitä makaroni kypsäksi valmistajan ohjeiden mukaan. Kaada keitinvesi pois kypsennetyistä makaroneista.
- Lisää kattilaan makaronien joukkoon kerma ja 2/3 juustoraasteesta kevyesti sekoittaen.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kaada massa uunivuokaan ja ripottele loppu juustoraaste makaronimassan päälle.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuutin ajan, kunnes paistoksen pinta on hieman ruskistunut.
Tomaattisalsa
- Huuhtele tomaatit ja kuivaa ne kevyesti talouspaperiin. Kuori sipuli.
- Kuutioi tomaatit ja viipaloi sipuli. Yhdistä ainekset kulhoon.
- Lisää oliiviöljy joukkoon kevyesti sekoittaen.
- Mausta suolalla maun mukaan ja viimeistele annos tuoreilla basilikan lehdillä.